- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Indukciós wok serpenyő gránitbevonattal 28 cm
Indukciós wok serpenyő gránitbevonattal 28 cm
Leírás
Az indukciós wok serpenyő gránitbevonattal 28 cm anyaga alumínium ötvözet, gránit bevonattal kezelt felülettel. Szilikonhatású műanyag fogantyúval (nyéllel) van felszerelve. A tapadásmentes gránit bevonat rendkívül kemény és karcálló. Magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít. Sokáig megtartja a hőt. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Könnyen tisztítható. Mosogatógépbe rakható.
Figyelem!
- A gránitbevonatos felületet ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjon. Így nem karcolja meg a felületet. Főzéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a serpenyő átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az edényt üresen nem szabad felmelegíteni!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 17,80 cm; - felső külső: 29 cm
- átmérő fogantyúval: 47,70 cm
- magasság belső: 7,85 cm; - külső: 7,93 cm
- tömeg: 0,980 kg
- űrtartalom: 2,70 liter
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
Hozzávalók:
300 g vékony marhaszelet
500 g burgonya (kemény)
1 hagyma
2 répa
1 savanykás alma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
4-5 evőkanál vaj
- frissen reszelt szerecsendió
- curry (szósz)
- fahéj
- ánizs (por)
- cukor vagy méz
- frissen őrölt fekete-bors
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt fekete-borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2-3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5-2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2-3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni.
Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1-1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.
Paraméterek
Wok | |
A termék anyag összetétele: | Gránitbevonatos aluöntvény |
Átmérő alsó belső: | 19.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 17.80 cm |
Átmérő felső belső: | 28.00 cm |
Átmérő felső külső: | 29.00 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 47.70 cm |
Magasság belső: | 7.85 cm |
Magasság külső: | 7.93 cm |
Gránitbevonatos: | Igen |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Barna |