Tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm

Bilinccsel rögzíthető hajtókaros tésztanyújtó, és metélttészta vágó készülék levehető munkapaddal.
Bilinccsel rögzíthető hajtókaros tésztanyújtó, és metélttészta vágó készülék levehető munkapaddal.
Tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm
Tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm
Tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm
Tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm
szelésmetéltvágó gép, tésztanyújtó és metélő gép, levestészta készítő gép
Ár:
11.650 Ft
Cikkszám:
CZ-275818-BQT
Gyártói cikkszám:
56177/A00347
Vonalkód:
8591022275818
Súly:
2.24 kg
Szélesség:
19.50 cm
Hosszúság:
19.50 cm
Magasság:
16 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
A tésztanyújtó és tésztavágó gép 2-6 mm a cérnametélt, széles metélt valamint tészta nyújtására alkalmas, konyhai használatra kifejlesztett készülék. Segítségével nagyon egyszerű elkészíteni a metélt tésztát. Ez a gyakorlatias konyhai termék maximum 14 cm széles tésztát nyújt, 1 és 9 mm közötti vastagsággal. 2 és 5,80 mm széles metéltet készít. A tésztanyújtó és tésztavágó gép anyaga rozsdamentes nemesacél.
1. Használati utasítás: - A tésztagépet a munkafelületre kell rögzíteni. Majd elkezdhetjük a tésztát nyújtani a következőképpen: - a tésztát felülről igazítsuk a sima hengerek közé, miközben a hajtókart lassan tekerjük. A nyújtott tészta vágásához helyezzük fel a vágó egységet a gépre, majd a kinyújtott tésztát igazítsuk a vágóhengerek valamelyike közé, és lassan tekerjük a kart.
1. Használati utasítás: - A készüléket a leszorító kar segítségével az asztalhoz vagy konyhapulthoz rögzítjük. A tésztavágógép a hajtókar segítségével működtethető. A nyújtó hengereket (nyújtógép) az oldalán található számozott gomb segítségével tudjuk beállítani a nyújtani kívánt tészta vastagságára. A gombot óvatosan kifele húzva majd elfordítva a számozott méretre állítjuk, majd a gombot visszaengedjük, figyelve arra, hogy bekattanjon a helyére.
- A nyújtóhengerek (nyújtógép) használata:
Az összedolgozott tésztát ujjnyi szeletekre szeleteljük. A tésztanyújtó legnagyobb fokozatával kezdjük meg a nyújtást. Minden tésztaszeletet ezen a fokozaton letekerünk, és a tésztaszalagokat terítőre fektetjük. A következő fokozatra állítjuk a nyújtógépet és minden tésztaszalagot végig hajtunk, és az asztalterítőre visszahelyezzük. A nyújtást majd azon a fokozatokon folytatjuk, amilyen vastagra szeretnénk a tésztát nyújtani.
- Cérnametélt vágása:
A vágófej (adapter) oldalától függően 1,50 mm vagy 4 mm vékony tésztaszálak vágására alkalmas a tésztavágógép. A kinyújtott és kellően szikkadt tésztaszalagokat a vágókések közé helyezve vágjuk fel cérnametéltre. A tésztamaradékokat visszafelé tekeréssel tudjuk eltávolítani. Figyelem! Ha Ön a 1,50 mm vágásszélességű cérnametéltet választotta, akkor különösen kell figyelnie a tészta jó kidolgozására és a megfelelő szikkadtságára! Javasolt előbb a géppel a cérnametéltet elkészíteni, majd a hosszú szálakat függőlegesen szárítani. A megszáradt szálakat óvatosan daraboljuk fel a megszokott méretre és dobozoljuk.
2. Tisztítása: - Első használat előtt meleg folyékony semleges mosogatószeres ruhával töröljük át, majd egy száraz ruhával töröljük szárazra. A tészta elkészítése után azonnal szedjük szét a készüléket, és száraz ruhával töröljük tisztára az összes részeit. Mosogatni nem szabad, a vágófelületet víz nem érheti. Kenőecsettel, vagy hústűvel távolítsuk el az odaragadt tészta, vagy a liszt maradékát. A beszáradt nyers tészta megnehezíti a készülék használatát, de akár használhatatlanná is teheti.
Figyelem: - Mosogatógépben szigorúan tilos mosni!
3. Karbantartása: - Egy kis olíva olajjal bekenhetjük a hengereket, hogy simábban menjen a tésztavágás. A fa hajtókar fogantyúba, és a forgó alkatrészekbe, amennyiben a tekerésénél kisebb nyikorgást hallunk, belecseppenthetünk pár csepp olíva olajt, vagy WD40 kenőolajt, hogy a forgó fém felületek olajazottan működjenek, és a fém hajtókaron lehetőleg súrlódásmentes forogjon a markolat.
4. Figyelem! - A cérnametélt készítő és tésztanyújtó gép nem gyermekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni.

Részletes méretleírás:
Munkapad:
- hosszúság: 17,50 cm
- szélesség: 10,50 cm
- magasság: 5,50 cm
- tömege: 1,19 kg
A készülék összeszerelve:
- hosszúság: 19,50 cm
- szélesség: 19,50 cm
- magasság: 16 cm
- tömege: 2,245 kg

Tésztakészítés recept

Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,6 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dkg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagy méretű deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem időt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifőtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fövő vizét sózzuk erősebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belőle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a gyúró deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Nyújtó gép használatánál is szórjunk lisztet a tésztára. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy főzés közben ne legyen a tészta ragacsos.

Bolognai spagetti

Hozzávalók (4 személyre):
 40 dkg sovány marhahús
 40 dkg száraztészta
 15 dkg paradicsompüré
 10 dkg sajt
   4 evőkanál olaj
   2 fej vöröshagyma
   2 gerezd fokhagyma
   1 evőkanál cukor
 - bazsalikom
 - szurokfű
 - őrölt bors
 - só

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, szurokfűvel, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki, és szűrjük le. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Mosógépben mosható:Nem
A gyerekek hozzáférhetnek:Nem
Élezhető:Nem kell élezni
Elhasadhat:Erős ütés hatására igen
Eltörhet, ha helytelenül használom:Előfordulhat
Eltörhet, ha leejtem:Előfordulhat
Eltörheti a lábam, ha ráesik:Igen
Fém eszközökkel belenyúlhatok:Nem
Fém vágóeszközzel vághatok benne:Nem
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele:Nem
Gyerekek elől el kell zárni:Igen
Hideg víz érheti:Nem
Kalapálhatok vele:Nem
Kell élezni:Nem
Nyílt láng érheti:Nem
Szabadon tárolható:Jobb ha el van zárva
Színét megváltoztathatja:Nagyon erős hőhatásra igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓKorong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
2.450 Ft1.950 FtKorábbi ár:2.450 Ft
AKCIÓHullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
8.650 Ft7.850 FtKorábbi ár:8.650 Ft