Hagymaszeletelő, hagymadaraboló, hagymavágó

Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Tartályos, henger alakú nyomókaros, hullámos forgó acélkéses vágóeszköz műanyag házban.
Hagymaszeletelő, hagymadaraboló, hagymavágó
kézi hagymaaprító, kézi zöldségszeletelő, kézi zöldségaprító
Ár:
2.650 Ft
Cikkszám:
HU028363-CH
Gyártói cikkszám:
02836
Vonalkód:
5999880028363
Gyártó:
Súly:
0.20 kg
Magasság:
22 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Átlagos értékelés:
A kézi hagymaaprító CH az a konyhai segédeszköz, amelynek a segítségével gyorsan és biztonságosan apríthatjuk a hagymát, zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt vagy akár a csokoládét, megkímélve a szemünket és kezünket az ingerlő hatásoktól. A kézi hagymaaprító váza (teste) műanyagból [óriásmolekulájú (polimer) szerves anyag], a pengéje első osztályú rozsdamentes acélból készült.
- A kézi hagymaaprító CH előnye a kedvező ár, esztétikus kivitel, az energiatakarékosság és a hordozhatóság. Hátránya a villany aprítókhoz képest az, hogy lassabb és kevésbé egyenletes aprítékot eredményezhet.
Hogyan működik?
1. A kézi hagymaaprító feltöltése:
- A megpucolt hagymát az átlátszó műanyag tégelybe kell helyezni. A megpucolt hagymát az aprítóba helyezés előtt javasol ketté, vagy több darabra vágni, mivel így az aprító kései hatékonyabban és gyorsabban tudják finomra aprítani.
2. Aprítás:
-  A kézi hagymaaprítón lévő kart a gombszerű végződéssel a tetején erőteljesen le kell nyomni, majd visszaengedni. Ezt a mozdulatot többször meg kell ismételni. Minél többet nyomjuk le a kart annál apróbb lesz az apríték. A kar lenyomása egyben forgatja a rozsdamentes acél pengéket, így vágva apróra a tégelybe helyezett aprítani kívánt zöldséget, gyümölcsöt.

A kézi hagymaaprító előnyei és hátrányai:
1. Előnyök:
 a). Olcsóbb: - Általában kedvezőbb az áruk, mint az elektromos modelleké.
 b). Kis-méretű: - Könnyű tárolni és szállítani.
 c). Energiatakarékos: - Kizárólag emberi energiát használ fel.
 d). Könnyen tisztítható és karbantartható.

2. Hátrányok:
 a). Kényelem: - Lassabb és több erőfeszítést igényel, mint az elektromos darálók.
 b). Az apríték minősége: - Az aprítás nem mindig olyan egyenletes, mint az elektromos modellek esetében, de ennek nincs sok jelentősége.

1. Használati utasítás:
- Használatba vétel előtt szedjük szélt, meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. 
2. Tisztítása: - Minden használat után szedjük szét, meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a felületet. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk az aprító kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Megjegyzés: - Nem gyermekjáték, a gyerekektől távol kell tartani.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 8,50 cm
- magasság: 22 cm
- tömeg: 0,200 kg

Csirkepaprikás

Hozzávalók:
  4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
  50 dkg csirkemell
  2 nagy db vöröshagyma
  1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
  2 teáskanál fűszerpaprika
  2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
  3 dl tejföl
  1 popózott evőkanál finomliszt
  1 dl víz
- bors, só ízlés szerint

Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Reszelő - Daraboló
A termék anyag összetétele:Acélpenge és bakelit
Átmérő:8.50 cm
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Szín:Fehér
A gyerekek hozzáférhetnek:Szülői felügyelet nélkül nem
Élezhető:Nem kell élezni
Elhasadhat:Erős ütés hatására igen
Eltörhet, ha helytelenül használom:Előfordulhat
Eltörhet, ha leejtem:Előfordulhat
Eltörheti a lábam, ha ráesik:Nem
Elvághatja a kezem:Helytelen használatkor
Fém eszközökkel belenyúlhatok:Igen, de nem ajánlatos
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele:Nem
Gyerekek elől el kell zárni:Igen
Hideg víz érheti:Igen
Kell élezni:Nem
Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni:Nem
Megpenészedhet:Ha nem mosogatom el
Mosogatáskor súrolószert használhatok:Csak folyékony karcmentest
Nyílt láng érheti:Szigorúan TILOS
Nyílt lángra tehető:Szigorúan TILOS
Szabadon tárolható:Jobb ha el van zárva
Színét megváltoztathatja:Hosszas használat után igen
Újvédő és kézvédő használata kötelező:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak