- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Hagymaszeletelő, hagymadaraboló, hagymavágó
Hagymaszeletelő, hagymadaraboló, hagymavágó
Leírás
- A kézi hagymaaprító CH előnye a kedvező ár, esztétikus kivitel, az energiatakarékosság és a hordozhatóság. Hátránya a villany aprítókhoz képest az, hogy lassabb és kevésbé egyenletes aprítékot eredményezhet.
Hogyan működik?
1. A kézi hagymaaprító feltöltése:
- A megpucolt hagymát az átlátszó műanyag tégelybe kell helyezni. A megpucolt hagymát az aprítóba helyezés előtt javasol ketté, vagy több darabra vágni, mivel így az aprító kései hatékonyabban és gyorsabban tudják finomra aprítani.
2. Aprítás:
- A kézi hagymaaprítón lévő kart a gombszerű végződéssel a tetején erőteljesen le kell nyomni, majd visszaengedni. Ezt a mozdulatot többször meg kell ismételni. Minél többet nyomjuk le a kart annál apróbb lesz az apríték. A kar lenyomása egyben forgatja a rozsdamentes acél pengéket, így vágva apróra a tégelybe helyezett aprítani kívánt zöldséget, gyümölcsöt.
A kézi hagymaaprító előnyei és hátrányai:
1. Előnyök:
a). Olcsóbb: - Általában kedvezőbb az áruk, mint az elektromos modelleké.
b). Kis-méretű: - Könnyű tárolni és szállítani.
c). Energiatakarékos: - Kizárólag emberi energiát használ fel.
d). Könnyen tisztítható és karbantartható.
2. Hátrányok:
a). Kényelem: - Lassabb és több erőfeszítést igényel, mint az elektromos darálók.
b). Az apríték minősége: - Az aprítás nem mindig olyan egyenletes, mint az elektromos modellek esetében, de ennek nincs sok jelentősége.
1. Használati utasítás:
- Használatba vétel előtt szedjük szélt, meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg.
2. Tisztítása: - Minden használat után szedjük szét, meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a felületet. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk az aprító kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Megjegyzés: - Nem gyermekjáték, a gyerekektől távol kell tartani.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 8,50 cm
- magasság: 22 cm
- tömeg: 0,200 kg
Csirkepaprikás
Hozzávalók:
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
50 dkg csirkemell
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
- bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Paraméterek
| Reszelő - Daraboló | |
| A termék anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
| Átmérő: | 8.50 cm |
| Rozsdamentes: | Igen |
| Mosogatógéppel mosható: | Nem |
| Szín: | Fehér |
| A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
| Élezhető: | Nem kell élezni |
| Elhasadhat: | Erős ütés hatására igen |
| Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
| Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
| Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
| Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
| Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Igen, de nem ajánlatos |
| Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
| Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
| Hideg víz érheti: | Igen |
| Kell élezni: | Nem |
| Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni: | Nem |
| Megpenészedhet: | Ha nem mosogatom el |
| Mosogatáskor súrolószert használhatok: | Csak folyékony karcmentest |
| Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
| Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
| Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
| Színét megváltoztathatja: | Hosszas használat után igen |
| Újvédő és kézvédő használata kötelező: | Nem |

