- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Gomba alakú tekerős diótörő fából P
Gomba alakú tekerős diótörő fából P
Gomba alakú tekerős diótörő fából P
gomba formájú diótörő, menetes diótörő, fa diótörő, piros-pöttyös diótörő, kézi diótörő
Ár:
1.650 Ft
Cikkszám:
HU115752
Vonalkód:
5999559115752
Gyártó:
Súly:
12.50 dkg
Magasság:
14 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Gomba alakú tekerős diótörő P vásárlása a legjobb választás. Egy háztartási eszköz, ami gomba alakúra alakított bükkfából készült. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab ezért két azonos formátumú termék között minimális méret különbségek előfordulhatnak. Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröljük szárazra. A többszöri tisztítás után mindig ápolást igényel: - étolajas ruhával vagy folyékony méhviasszal vékonyan át kell kenni úgy a diótörő házát mint a menetes orsót. Ezzel megóvjuk a túlzott kiszáradástól és növeljük a tartósságát. Tárolása száraz helyen történjen.
Részletes méretleírás:
- magasság préselővel: - minimum: 10 cm; - maximum: 14 cm
- átmérő belső: 4,5 cm; - külső: 7 cm
- tömeg: 0,125 kg
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
pirított dió
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Részletes méretleírás:
- magasság préselővel: - minimum: 10 cm; - maximum: 14 cm
- átmérő belső: 4,5 cm; - külső: 7 cm
- tömeg: 0,125 kg
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
pirított dió
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Átmérő belső: | 4.50 cm |
Átmérő külső: | 7.00 cm |
Minimum magasság: | 10.00 cm |
Maximum magasság: | 14.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Szín: | Babos fehér pöttyös |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*