- Főoldal
- Termékcsoportok
- Darálók
- Fa borsdaráló 16,50 cm
Fa borsdaráló 16,50 cm
Leírás
A fa borsdaráló 16,50 cm egy olyan szerkezet melynek segítségével szilárd fűszereket, só kristályokat apróra őrölhetünk. A borsdaráló, borsőrlő működési elve ugyan az, mint a malmoké, csak miniatürizált kivitelbe. Felépítése: - fa borstároló ház, kerámiadaráló szerkezettel. Az anyaga bükkfa, kerámia és vas.
Tisztítás: - nedves ruhakendővel töröljük át. Mosogatógépbe nem rakható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 5 cm; - felső: 5,40 cm
- magasság: 16,50 cm
- tömeg: 0,145 kg
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,50 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
5-7 szik fokhagyma
1 csöves paprika
25 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb paradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
- só, ízlés szerint- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot és belekeverünk 2-3 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a kockára vágott répát, burgonyát és a gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk, ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk). A legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik ott jobb ezt mellőzni.
Paraméterek
Daráló | |
A termék anyag összetétele: | Kemény fa |
Átmérő alsó: | 5.00 cm |
Átmérő felső: | 5.40 cm |
Kerámiakéses: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |