- Főoldal
- Termékcsoportok
- Darálók
- Fa borsdaráló 16,50 cm
Fa borsdaráló 16,50 cm
Leírás
1. Használati utasítás: - A fa borsdaráló 3 szétszedhető részből tevődik össze: - a kupakrögzítő csavar, - a forgatható kupak, - a fűszerborstartó nagyobbik alsó tégely a daráló szerkezettel, és a működtető rúddal. A rögzítő csavart kicsavarjuk, és a daráló kupakját felfele húzva szétszedjük a darálót. Az alsó nagyobbik tégelyt megtöltjük, fűszerborssal majd ráhelyezzük a kupakot figyelve arra, hogy a szögletes acélrúd illeszkedjen, a szögletes lyukba majd a csavarral rögzítjük. Ezzel a csavarral tudjuk állítani, hogy milyen apróra őröljön a darálónk. A kupak egyirányú, vagy oda-vissza történő forgatásával tudunk darálni.
- Használatba vétel előtt szedjük szélt, nedves ruhával töröljük át, szárítsuk meg, töltsük fel és máris használhatjuk.
2. Tisztítása: - Első használat és minden újratöltés előtt nedves ruhával töröljük át, szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
3. Megjegyzés: - Nem gyermekjáték, a gyerekektől távol kell tartani.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 5 cm; - felső: 5,40 cm
- magasság: 16,50 cm
- tömeg: 0,145 kg
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,50 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
5-7 szik fokhagyma
1 csöves paprika
25 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb paradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
- só, ízlés szerint- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a kockára vágott répát, burgonyát és a gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk, ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk). A legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik ott jobb ezt mellőzni.
Paraméterek
| Daráló | |
| A termék anyag összetétele: | Kemény fa |
| Átmérő alsó: | 5.00 cm |
| Átmérő felső: | 5.40 cm |
| Kerámiakéses: | Igen |
| Mércézett: | Nem |
| Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
| Mosogatógéppel mosható: | Nem |
| Mosógépben mosható: | Nem |
| A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
| Élezhető: | Nem kell élezni |
| Elhasadhat: | Erős ütés hatására igen |
| Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
| Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
| Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
| Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
| Megpenészedhet: | Nedves környezetben igen |
| Mosogatáskor súrolószert használhatok: | Nem |
| Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
| Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
| Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |

