Lyukacsos pizzasütő gránit bevonattal 33 cm

Vékony fémlemezből készült kerek lapos alacsonyperemű sütőforma minek az alja sűrűn ki van lyuggatva
Vékony fémlemezből készült kerek lapos alacsonyperemű sütőforma minek az alja sűrűn ki van lyuggatva
Vékony fémlemezből készült kerek lapos alacsonyperemű sütőforma minek az alja sűrűn ki van lyuggatva
Vékony fémlemezből készült kerek lapos alacsonyperemű sütőforma minek az alja sűrűn ki van lyuggatva
Vékony fémlemezből készült kerek lapos alacsonyperemű sütőforma minek az alja sűrűn ki van lyuggatva
Lyukacsos pizzasütő gránit bevonattal 33 cm
lyukas pizzasütő forma, tapadásmentes pizza sütőforma, pizza forma
Ár:
3.650 Ft
Cikkszám:
PL830104-AMB
Gyártói cikkszám:
83010
Vonalkód:
5904134830104
Súly:
30 dkg
Magasság:
1.38 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy lyukacsos pizzasütő gránit bevonattal 33 cm -es beszerzése a legjobb választás. Anyaga 1 mm vastag vegytiszta fémlemez méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd gránit bevonattal kezelve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében használható + 230 °C -ig.

Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 31 cm; - külső: 33,5 cm; - füleknél: 36 cm
- magasság belső: 1 cm, - külső: 1,38 cm
- tömeg: 0,30 kg

Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza

Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
 500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
 15 g só
 2 dl víz
 1 dl tej
 10 g cukor
 7 g instant élesztő

A paradicsommártáshoz:
 2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
 két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
 morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
 csipet só
 lehelet cukor
 tört bors
 0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál

A feltéthez:
 100 g sonka, apróra vágva
 200 g mozzarella (két zacskó)
 1 fej lila hagyma
 50 g karikára szelt olívabogyó

Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.

Pizza szósz recept

Hozzávalók: (több adaghoz)
 1 kg paradicsom
 2 nagy fej vöröshagyma
 3-4 gerezd fokhagyma
 1 répa
 1 zeller (levelestől)
 1 petrezselyem (levelestől)
 2 nagy húsos paprika
 ízléstől függően: 1 kis alma, 1 kis cukkini
 só
 pizza fűszerek: - rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint

Elkészítése:
A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.
Sütőeszköz
Átmérő:33.00 cm
Átmérő belső:31.00 cm
Átmérő külső:33.50 cm
Átmérő legnagyobb:36.00 cm
Gránitbevonatos:Igen
Tapadásmentes:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Szürke

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Kapcsolódó termékek