- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kávéfőzők
- Barna kotyogós kávéfőző 300 ml
Barna kotyogós kávéfőző 300 ml
Leírás
1. Figyelem: - Indukciós (gerjesztéses), tűzhelyen nem üzemel. Presszó és kapucsínó kávék készítésére kiváló.
2. Megjegyzés! - a kávéfőző szűrői használat közbe a lerakodott vízkőtől eldugulhatnak, főleg ha nagyon kemény a kávéfőzéshez használt víz, ami a készülékünk károsodásához, használhatatlanságához vezethet. Azért, hogy ez ne következhessen be, hetente egyszer, fele ecet, fele víz arányban főzzünk le egy adag keverékvizet kávé nélkül, majd mossuk el a kávéfőzőnket. Ezzel az eljárással, évekkel meghosszabbíthatjuk a kávéfőző használhatóságát.
3. Figyelem: - A forró kávéfőző csak a fülétől (fogantyú), fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. A forró kávéfőző hideg vízsugár alá nem helyezhető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetétele tulajdonságából fakadóan megrepedhet. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
4. Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
5. Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 9 cm; - közép: 7,50 cm; - felső: 10,20 cm
- átmérő: - fogantyú+kiöntőcsőr: 16,50 cm
- magasság: 18,50 cm
- tömeg: 0,335 kg
- űrtartalom: 6 adag kávé
Eszpresszókávé!
A magyar származású Francesco Illy (Illy Ferenc) fejlesztette ki a kávé vákuumos csomagolását, valamint a presszókávé-automata elődjét.
Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése „espresso”) akkor beszélünk, ha a 88-92 °C -os vizet 9 atmoszféranyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített „pogácsán”, 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso -t ristretto -nak, a hosszabbat lungo -nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a kapucsínó, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2-4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.
Paraméterek
Kávéfőző | |
A termék anyag összetétele: | Alumíniumötvözet |
Átmérő alsó: | 9.00 cm |
Átmérő felső: | 10.20 cm |
Átmérő közép: | 7.50 cm |
Átmérő alsó külső, tűzhelyre felfekvő: | 9.00 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 16.50 cm |
Hőálló festékkel kezelt: | Igen |
Indukciós: | Nem |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Barna |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |
Eltörhet, ha leejtem: | Igen: - a füle |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Igen |
Megégetheti a csupasz kezem: | Ha forró, akkor igen |
Megpenészedhet: | Ha nem mosogatom el |
Nyílt láng érheti: | Csak az alját |
Nyílt lángra tehető: | Csak az aljával |
Szabadon tárolható: | Igen |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Üresen felhevíthető: | Szigoruan TILOS |