- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Aromafedős indukciós mély serpenyő 3,80 l
Aromafedős indukciós mély serpenyő 3,80 l
Leírás
Az aromafedős indukciós mély serpenyő 3,80 l anyaga kovácsolt alumínium ötvözetből kialakított kör alakú magas oldalú sütő-főző edény, a külső alján szegecseléssel rögzíttet mágnesezhető acéllappal, ami gyors és egyenletes hőeloszlást biztosít. Ez az acéllap teszi a serpenyőt gerjeszthetővé (indukcióssá). A mély serpenyő belsejét Qualum Basic Stone Edition tapadásmentes bevonat borítja, amely rendkívül kopásálló. A Qualum Basic nagyon jó tapadásgátló és kopásálló bevonat, ami biztosítja az egészséges, alacsony zsírtartalmú főzést, sütést az ételek letapadás nélkül. A fedő hőálló vastag üveg, rozsdamentes aroma csepegtetővel, ami lehetővé teszi az ételek fűszerezését a központi nyíláson keresztül, a fedő levétele nélkül. A serpenyő fa hatású szilikon alapú bakelit fülei és a rozsdamentes aromacsepegtető, ami egyben a fedő fogója is, csavarozással vannak rögzítve.
Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe, mikrohullámú sütőbe nem tehető!
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a mély serpenyő sokoldalúan használható a konyhában. Főzhetünk és süthetünk is benne. A sütés-főzés során használjunk műanyag, fa vagy szilikon eszközöket! A fém eszközök megsértik a bevonatot. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.) A serpenyőben ne vágjuk fel az ételt, ne karcoljuk össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét. Az étel elkészítése után ne hagyjuk a főzőlapon a serpenyőt, üres meg soha. Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszuk, a gázrózsát pedig úgy állítsuk be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben. Tisztítás előtt várjuk meg, amíg a serpenyő lehűl.
2. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosogatható.
3. Figyelem! - Sütéskor-főzéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró serpenyő csak a füleitől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető, hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert a hirtelen hő sokk hatására (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.) az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan elhasadhat, deformálódhat. A serpenyő tisztítása előtt várjuk meg, hogy szobahőmérsékletre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 24 cm; - külső alsó: 25 cm
- átmérő alsó tűzhelyre felfekvő: 21 cm
- átmérő belső felső: 28 cm; - külső felső: 29 cm; - fülekkel: 43 cm
- magasság belső: 6,50 cm; - külső: 7,10 cm; - fedővel: 12 cm
- tömeg fedővel: 1,695 kg; - fedő nélkül: 0,970 kg; - fedő: 0,725 kg
- űrtartalom a méretek szerint: 3,42 liter
- űrtartalom a gyártó szerint: 3,80 liter
Bárányszeletek padlizsánnal
Hozzávalók (6 személyre):
- bárányborda vagy comb 80 dkg
- padlizsán 60 dkg
- füstölt szalonna 10 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- száraz vörös bor 2-3 dl
- olaj és 1 evőkanál só
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.
Paraméterek
| Serpenyő | |
| A termék anyag összetétele: | Alumíniumötvözet |
| Átmérő alsó belső: | 24.00 cm |
| Átmérő alsó külső: | 25.00 cm |
| Átmérő alsó külső, tűzhelyre felfekvő: | 21.00 cm |
| Átmérő felső belső: | 28.00 cm |
| Átmérő felső külső: | 29.00 cm |
| Átmérő füllekkel: | 43.00 cm |
| Hőálló tartomány maximum: | +220 °C |
| Magasság belső: | 6.50 cm |
| Magasság külső: | 7.10 cm |
| Magasság fedővel: | 12.00 cm |
| Tapadásmentes: | Igen |
| Indukciós: | Igen |
| Rozsdamentes: | Igen |
| Mércézett: | Nem |
| Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
| Mosogatógéppel mosható: | Nem |
| Mosógépben mosható: | Nem |
| Kemencébe tehető: | Nem |
| Sütőbe tehető: | Nem |
| Szín: | Fekete |
| A fedőt csupaszkézzel megfoghatom: | Ha forró, akkor nem |
| A gyerekek hozzáférhetnek: | Nem |
| Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Ha forró, akkor igen |
| Elhasadhat: | Erős ütés hatására igen |
| Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
| Eltörhet, ha leejtem: | Igen: - az üveg fedő |
| Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Ha tele van, előfordulhat |
| Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Nem |
| Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Nem |
| Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
| Gázalátét lemez használata kötelező: | Nem |
| Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
| Hideg víz érheti: | Ha forró, akkor nem |
| Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
| Megégetheti a csupasz kezem: | Ha forró, akkor igen |
| Megpenészedhet: | Ha benne marad az ételmaradék |
| Melegen elmosogatható: | Nem |
| Mosogatáskor súrolószert használhatok: | Csak folyékony karcmentest |
| Nyílt láng érheti: | Csak az alját |
| Nyílt lángra tehető: | Csak az aljával |
| Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
| Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
| Üresen felhevíthető: | Szigoruan TILOS |

