Kürtőskalács sütő 5 részes

Keményfából készült csonka kúp alakú sütődorong acél gömbvasra rögzítve fa markolattal és sütőtepsi.
Keményfából készült csonka kúp alakú sütődorong acél gömbvasra rögzítve fa markolattal és sütőtepsi.
Kürtőskalács sütő 5 részes
Kürtőskalács sütő 5 részes
Kürtőskalács sütő 5 részes
Kürtőskalács sütő 5 részes
tálcás kürtőskalács sütő, hagyományos kürtőskalács sütő
Ár:
3.250 Ft
Cikkszám:
HU113369
Vonalkód:
5999559113369
Súly:
72 dkg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Vásároljon a Kürtőskalács-sütőkészlet kínálatunkból! A sütőedény anyaga 1 mm vastagságú cinkelt lemez méretre szabva, majd a végleges formára meghajtva. A sütő anyaga fa, kúp alakúra esztergályozva, a markolatának anyaga szintén fa.
 
Részletes méretleírás:
A kürtőskalács sütőedény adatai:
- hosszúság: 17 cm
- szélesség: 17 cm
- magasság: 3,5 cm
- tömeg: 0,180 kg
 
A kürtőskalács sütő kürtő, sütőforma adatai:
- hosszúság: 16 cm; - hajtó karral: 37 cm
- átmérő a kürtőforma egyik fele: 2,5 cm; - átmérő a kürtőforma másik fele: 4 cm
- tömeg: 0,135 kg
- kürtőskalács sütő sütőformák száma: 4 db
- a kürtőskalács sütő sütőedény és kürtők együttes tömege: 0,720 kg

Kürtőskalács olajban sütve

Hozzávalók:
 40 dkg finomliszt
 2 db tojássárgája
 2 dkg friss élesztő
 5 dkg  cukor a kelesztéshez
 5 dkg  olvasztott vaj (langyosan)
 csipet só

Elkészítése:
Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. A lisztet mélyebb tálba tesszük, és a megkelt kovászt beleöntjük, majd összekeverjük a tojások sárgájával, a maradék tejjel és a végén a langyos vajat beledolgozzuk. Miután jól kidolgoztuk megkelesztjük  duplájára (legjobb a napon). A tésztát óvatosan kinyújtjuk és szalagformára felvágjuk.  1 (egy) 1,2 (egy egész kettő) cm vastagságúra. A kürtöt olvasztott vajjal megkenjük és a szalagszerű tésztát rátekerjük a kürtre. A tésztaszalagot  óvatosan utoljára meghengerítjük a deszkán. Majd tojásfehérjével átkenjük és a sütésre kiképzett sütő edénybe folyamatos forgatás mellet készre sütjük. Darált mandula  és kristálycukor keverékével  gazdagon meghintjük. Lehet porcukor és vaníliás cukor keverékével is megszórni. A kürtőskalács belsejét ízlés és fantázia szerint akár meg is tölthetjük vaníliás puding krémmel, csoki krémmel, habbal, bármivel, ami süti töltelék és krémes, meg elég szilárd a halmazállapota, hogy ne tudjon kifolyni a kürtőből!
Fontos: - a sütő edényt csak addig töltjük olajjal, amíg a sütő henger (kürtő) kisebb átmérős része egy két millimétere ér bele az olajba. A sütő edényt az olajjal majdnem forráspontig hevítjük, de vigyázzunk rá, hogy ne égjen meg.

Csörögefánkból kürtőskalács!

E kürtöskalácsok olajban sülnek, egy hagyományos (több száz éves, Kézdivásárhely és környékén, vagyis Háromszéken készítik) erre a célra kialakított sütőben, kürtöskalácssütő fán.
Az alap tészta pedig a csörögefánk tészta, amit a sütő fára tekernek és miután az forró olajban forgatva megsül, porcukorba forgatnak. Nagyon sok helyen a közepét habbal, vagy krémmel töltik és így ízletesebb és finomabb lesz! (Az mondják, és tartják, hogy ez a habrolónak az őse!)

Csörögefánk

Hozzávalók:
 6 tojássárgája
 2 dl tejföl
 50 dkg liszt
 2 evőkanál cukor
 2 evőkanál rum
 olaj a sütéshez

Elkészítése:
A tojássárgáját a tejföllel, a liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük. Levestészta vékonyságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén a szélekkel párhuzamosan kétszer bevágjuk, és forró olajban sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral, vagy pedig vaníliás cukorral és pikáns lekvárral tálaljuk.
Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:Bükkfa
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek