- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Gránitbevonatos indukciós nyeles serpenyő 28 cm
Gránitbevonatos indukciós nyeles serpenyő 28 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 24 cm; - külső: 24,5 cm
- átmérő felső belső: 28 cm; - külső: 29 cm; - nyéllel: 48 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 6,5 cm
- tömeg: 1,10 kg
- űrtartalom: 3,15 liter
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Én mást ajánlok, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
1 evőkanál só vagy ízlés szerint
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni. Fogyasztható hidegen, lila-hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
Paraméterek
Sütőedény | |
A termék anyag összetétele: | Aluötvözet gránitbevonat |
Átmérő alsó belső: | 24.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 24.50 cm |
Átmérő felső belső: | 28.00 cm |
Átmérő felső külső: | 29.00 cm |
Magasság belső: | 6.00 cm |
Magasság külső: | 6.50 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Barna |