Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos

Fatima szarvasi kotyogós kávéfőző 2-4 adagos. Alsó fele aluöntvény a felső-kiöntő levehető porcelán.
Fatima szarvasi kotyogós kávéfőző 2-4 adagos. Alsó fele aluöntvény a felső-kiöntő levehető porcelán.
Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
presszó kávéfőző, retró kávéfőző, eszpresszó kávéfőző
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU701077
Vonalkód:
5998881701077
Súly:
1.10 kg
Ürtartalom:
4 dl
Magasság:
22 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

Vásároljon a Fatima Országkép kotyogós kávéfőző 2-4 adagos kínálatunkból! Anyaga: - 99% -kos vegytiszta élelmiszeripari polírozott alumínium öntvény és porcelán. A hagyományos, nem elektromos kávéfőző a felső porcelán részébe gyűjti a lefőtt kávét ami levehető és kiöntőként használható. Különleges szűrője 2 vagy 4 személyes kávéadag lefőzését teszi lehetővé. Takarékos az energiával és kávéval egyaránt.
Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán  egyaránt használható. Indukciós (gerjesztéses) tűzhelyen nem üzemel. Presszó és cappuccino kávék készítésére kiváló.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő: - víztartály: - alsó: 9 cm; - felső: - 6 cm
- magasság: - víztartály: - belső: 8,5 cm; - külső: - 9 cm
- magasság: - víztartály+porcelánból készült gyűjtő tartály: - 22 cm
- tömeg: - 1,10 kg
- űrtartalom: - 0,40 liter = 2 vagy 4 adag kávé
 
A kotyogó!

A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó”, amelyben a víz alulra kerül, s fölé egy szűrőbe töltik a kávét. A forró víz szinte átpréselődik a kávérétegen, s kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a felső részből a kész kávét ki lehet önteni. A nevét onnan kapta, hogy a csőben, amin keresztül kifolyik a kávé, egy súly található, ami a kávé főzése közben kotyogó hangot ad (nem mindegyik kávéfőző kotyogó, ami úgy is néz ki): - a főzés közben a gőz megnövekedett nyomása felemeli a súlyt, a kávé kifolyik a felső tároló edénybe, majd a nyomás csökkenésével a súly visszaesik a helyére. Ezzel a módszerrel a nagyobb nyomású vízgőznek köszönhetően aromában és koffeintartalomban is erősebb kávé érhető el.

Cappuccino

A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C -os tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.

Kávéfőző
A termék anyag összetétele:Élelmiszeripari alumínium
Átmérő alsó:9.00 cm
Átmérő felső:6.00 cm
Magasság fedővel:22.00 cm
Indukciós:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak