Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos

Fatima szarvasi kotyogós kávéfőző 2-4 adagos. Alsó fele aluöntvény a felső-kiöntő levehető porcelán.
Fatima szarvasi kotyogós kávéfőző 2-4 adagos. Alsó fele aluöntvény a felső-kiöntő levehető porcelán.
Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
Fatima virámintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos
presszó kávéfőző, retró kávéfőző, eszpresszó kávéfőző
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU701114
Vonalkód:
5998881701114
Súly:
1.10 kg
Ürtartalom:
4 dl
Magasság:
22 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

Vásároljon a Szarvasi Fatima virágmintás kotyogós kávéfőző 2-4 adagos kínálatunkból! Anyaga 99% -os vegytiszta élelmiszeripari polírozott alumínium öntvény és porcelán. A felső porcelán részébe gyűjti a lefőtt kávét ami levehető és kiöntőként használható. Különleges szűrője 2 vagy 4 személyes kávéadag lefőzését teszi lehetővé. Takarékos az energiával és kávéval egyaránt. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán  egyaránt használható. Indukciós (gerjesztéses) tűzhelyen nem üzemel.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő: - víztartály: - alsó: 9 cm; - felső: 6 cm
- magasság: - víztartály: - belső: 8,5 cm; - külső: 9 cm
- magasság: - víztartály+porcelánból készült gyűjtő tartály: 22 cm
- tömeg: 1,10 kg
- űrtartalom: 0,40 liter = 2 vagy 4 adag kávé
 
A kotyogó!

A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó”, amelyben a víz alulra kerül, s fölé egy szűrőbe töltik a kávét. A forró víz szinte átpréselődik a kávérétegen, s kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a felső részből a kész kávét ki lehet önteni. A nevét onnan kapta, hogy a csőben, amin keresztül kifolyik a kávé, egy súly található, ami a kávé főzése közben kotyogó hangot ad (nem mindegyik kávéfőző kotyogó, ami úgy is néz ki): - a főzés közben a gőz megnövekedett nyomása felemeli a súlyt, a kávé kifolyik a felső tároló edénybe, majd a nyomás csökkenésével a súly visszaesik a helyére. Ezzel a módszerrel a nagyobb nyomású vízgőznek köszönhetően aromában és koffeintartalomban is erősebb kávé érhető el.

Cappuccino

A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C -os tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.

Kávéfőző
A termék anyag összetétele:Élelmiszeripari alumínium
Átmérő alsó:9.00 cm
Átmérő felső:6.00 cm
Magasság fedővel:22.00 cm
Indukciós:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak