- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Nokedliszaggató, galuskaszaggató MIR
Nokedliszaggató, galuskaszaggató MIR
Nokedliszaggató, galuskaszaggató MIR
galuskakészítő, nokedlikészítő
Ár:
2.750 Ft
2.250 Ft
2.250 Ft
Cikkszám:
A750141-MIR
Gyártói cikkszám:
H260
Vonalkód:
9001534750141
Gyártó:
Súly:
0.18 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Nokedliszaggató, galuskaszaggató MIR beszerzése a legjobb választás. Anyaga hőre keményedő szilikon alapú műanyag szaggatótégely, és szaggatólapát.
Figyelem! - Mosogatógépben nem mosogatható! Ha ezt tesszük elveszíti a garanciát!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 19,5 cm; - felső: 25 cm, - fülekkel: 30 cm
- magasság belső: 4,5 cm; - külső: 5,5 cm
- luk átmérő: 7 mm
- tömeg: 0,180 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
20-25 cm átmérőjű edényekhez (fazék, lábas) használható
Hegyi pörkölt
Hozzávalók fejenként:
- fél kiló vaddisznóhús, (legyen benne oldalas is) vagy ugyanennyi marhalábszár,
- egy sertés köröm négyfelé vágva,
- fél fej öklömnyi vöröshagyma,
- egy öklömnyi krumpli,
- hüvelykujjnyi füstölt szalonna,
- zsiradék, só, csemege pirospaprika, piros arany, köménymag, mustár, egy üveg vörösbor, erős paprika, fokhagyma vagy fokhagymakrém.
Elkészítése:
A hagymát kellő zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a csemege fűszerpaprikát, néhány gyors keverés után egy kevés vizet öntünk rá, ezzel kész a szaft alap.
Rátesszük a disznó vagy marhahúst, megsózzuk, és nagy lángon, erőteljes keverés közben addig sütjük, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor hozzátesszük a körmöt, az apróra vágott füstölt szalonnát, a köménymagot, erős paprikát, ha kevés a leve (biztosan kevés), egy kis vizet.
Kinyitjuk a borosüveget és kortyintunk egyet, mert innentől jó 1,5 - 2 óráig nincs más dolgunk, mint megakadályozni a hús odaégését és közben poharunkat időnként újra tölteni. Ha zsírjára sül a hús, öntünk utána egy kis vizet. Néha megkóstoljuk a szaftot, pótoljuk az esetleg hiányzó sót, paprikát (inkább piros arannyal), köményt és az erős paprikát. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a krumplit hüvelykujjnyi darabokra.
Jó másfél órás rotyogás után, amikor a hús már kezdi elveszíteni a gumi állapotot, de még nem puha, beleöntünk a pörköltbe egy kevés vörösbort, némi mustárt, és a zúzott fokhagymát, végül a felaprított krumplit.
Innentől körülbelül fél óra múlva puhul meg a krumpli. Ha eltaláltuk, akkor már a hús is puha, ha nem, pechünk van, mert ha tovább főzzük, a krumpli szétesik. Közben folyamatosan rázogatni kell, mert egyre sűrűsödik, és könnyen odakozmál.
- Ha kint a természetben főzzük, bográcsban célszerű. Ha elő akarunk készülni a művelethez, otthon a krumpli bele tétele előtti állapotig bezárólag elvégezhetjük a műveletet, a bográcsban forralunk egy kevés vizet, beletesszük a lábasban hozott, kocsonyásra merevedett, majdnem kész pörköltet, felforraljuk, és mehet bele a krumpli.
Figyelem! - Mosogatógépben nem mosogatható! Ha ezt tesszük elveszíti a garanciát!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 19,5 cm; - felső: 25 cm, - fülekkel: 30 cm
- magasság belső: 4,5 cm; - külső: 5,5 cm
- luk átmérő: 7 mm
- tömeg: 0,180 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
20-25 cm átmérőjű edényekhez (fazék, lábas) használható
Hegyi pörkölt
Hozzávalók fejenként:
- fél kiló vaddisznóhús, (legyen benne oldalas is) vagy ugyanennyi marhalábszár,
- egy sertés köröm négyfelé vágva,
- fél fej öklömnyi vöröshagyma,
- egy öklömnyi krumpli,
- hüvelykujjnyi füstölt szalonna,
- zsiradék, só, csemege pirospaprika, piros arany, köménymag, mustár, egy üveg vörösbor, erős paprika, fokhagyma vagy fokhagymakrém.
Elkészítése:
A hagymát kellő zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a csemege fűszerpaprikát, néhány gyors keverés után egy kevés vizet öntünk rá, ezzel kész a szaft alap.
Rátesszük a disznó vagy marhahúst, megsózzuk, és nagy lángon, erőteljes keverés közben addig sütjük, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor hozzátesszük a körmöt, az apróra vágott füstölt szalonnát, a köménymagot, erős paprikát, ha kevés a leve (biztosan kevés), egy kis vizet.
Kinyitjuk a borosüveget és kortyintunk egyet, mert innentől jó 1,5 - 2 óráig nincs más dolgunk, mint megakadályozni a hús odaégését és közben poharunkat időnként újra tölteni. Ha zsírjára sül a hús, öntünk utána egy kis vizet. Néha megkóstoljuk a szaftot, pótoljuk az esetleg hiányzó sót, paprikát (inkább piros arannyal), köményt és az erős paprikát. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a krumplit hüvelykujjnyi darabokra.
Jó másfél órás rotyogás után, amikor a hús már kezdi elveszíteni a gumi állapotot, de még nem puha, beleöntünk a pörköltbe egy kevés vörösbort, némi mustárt, és a zúzott fokhagymát, végül a felaprított krumplit.
Innentől körülbelül fél óra múlva puhul meg a krumpli. Ha eltaláltuk, akkor már a hús is puha, ha nem, pechünk van, mert ha tovább főzzük, a krumpli szétesik. Közben folyamatosan rázogatni kell, mert egyre sűrűsödik, és könnyen odakozmál.
- Ha kint a természetben főzzük, bográcsban célszerű. Ha elő akarunk készülni a művelethez, otthon a krumpli bele tétele előtti állapotig bezárólag elvégezhetjük a műveletet, a bográcsban forralunk egy kevés vizet, beletesszük a lábasban hozott, kocsonyásra merevedett, majdnem kész pörköltet, felforraljuk, és mehet bele a krumpli.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Átmérő: | 24.80 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*