Kotyogós kávéfőző egy személyes AL

Forraló víztartályból, kávétartó szűrőből, a kifőtt kávét felfogó tartályból álló füles főző eszköz.
Forraló víztartályból, kávétartó szűrőből, a kifőtt kávét felfogó tartályból álló füles főző eszköz.
Kotyogós kávéfőző egy személyes AL
Kotyogós kávéfőző egy személyes AL
Kotyogós kávéfőző egy személyes AL
Kotyogós kávéfőző egy személyes AL
egy személyes kávéfőző, presszókávéfőző
Ár:
2.250 Ft
Cikkszám:
HU107265-AL
Vonalkód:
5999546107265
Súly:
0.15 kg
Magasság:
10 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Kotyogós kávéfőző egy személyes AL beszerzése a legjobb választás. Anyaga 99 % -kos vegytiszta élelmiszeripari polírozott alumínium öntvény. Hagyományos nem elektromos kávéfőző, formatervezett és hőre keményedő műanyag nyéllel felszerelve. Különleges szűrője egy kávéadag lefőzését teszi lehetővé. Takarékos az energiával és kávéval egyaránt.
Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használható. Indukciós (gerjesztéses), tűzhelyen nem üzemel. Presszó és cappuccino kávék készítésére kiváló.

Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 6 cm; - felső: 7 cm; - közép: 5 cm
- magasság: 10 cm
- tömeg: 0,145 kg
- űrtartalom: 1 adag kávé
 
A háztartási presszókávé készítő, népszerű nevén „kotyogó”.

A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó”, amelyben a víz alulra kerül, s fölé egy szűrőbe töltik a kávét. A forró víz szinte átpréselődik a kávérétegen, s kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a felső részből a kész kávét ki lehet önteni. A nevét onnan kapta, hogy a csőben, amin keresztül kifolyik a kávé, egy súly található, ami a kávé főzése közben kotyogó hangot ad (nem mindegyik kávéfőző kotyogó, ami úgy is néz ki): - a főzés közben a gőz megnövekedett nyomása felemeli a súlyt, a kávé kifolyik a felső tároló edénybe, majd a nyomás csökkenésével a súly visszaesik a helyére. Ezzel a módszerrel a nagyobb nyomású vízgőznek köszönhetően aromában és koffeintartalomban is erősebb kávé érhető el.
A filteres kávéfőzők szintén otthoni használatra valók, a filterbe tett kávét öntik le forró vízzel. Az eredmény: - sokkal gyengébb kávé a kotyogóban főzöttnél, és nem tudjuk, hogy még mi van a filterben, a kapszulásról meg nem is beszélve.

Eszpresszókávé!
A magyar származású Francesco Illy (Illy Ferenc) fejlesztette ki a kávé vákuumos csomagolását, valamint a presszókávé-automata elődjét.
Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése "espresso") akkor beszélünk, ha a 88-92 °C-os vizet 9 atmoszféranyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített "pogácsán", 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso-t ristretto-nak, a hosszabbat lungo-nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.
Kávéfőző
A termék anyag összetétele:Élelmiszeripari alumínium
Átmérő közép:5.00 cm
Átmérő alsó belső:6.00 cm
Átmérő felső belső:7.00 cm
Indukciós:Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Kapcsolódó termékek

Megnézett termékek