- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Tésztafőző edény 8 literes indukciós
Tésztafőző edény 8 literes indukciós
Tésztafőző edény 8 literes indukciós
pároló edény, tésztakifőző edény, indukciós pároló edény
Ár:
16.950 Ft
Cikkszám:
HU209506-ARN
Gyártói cikkszám:
92099
Vonalkód:
5999541209506
Gyártó:
Súly:
2.40 kg
Ürtartalom:
8 l
Hosszúság:
24 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A Tésztafőző edény 8 literes indukciós anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, pont-hegesztett fülekkel. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mosogatógépbe rakható. Figyelem! - űrtartalom = színültig töltve
Részletes méretleírás:
A fazék méretei:
- átmérő belső: 24 cm; - külső: 25,5 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 17,3 cm; - külső: 18,3 cm; - fedővel: 24 cm
- tömeg fedővel: 1,60 kg; - fedő nélkül: 1,30 kg; - fedő: 0,30 kg
- űrtartalom: 8 liter
A főzőkosár adatai:
- átmérő belső: 22 cm; - külső: 22,6 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 19,8 cm; - külső: 20 cm
- tömeg: 0,80 kg
- űrtartalom: 7,5 liter
Az edény együttes tömege: 2,40 kg
Erdei gombás ravioli recept
Hozzávalók 4 főre
Raviolihoz:
400 g liszt
4 db nagyobb tojás
1 teáskanál só
Töltelékhez:
250 g erdei gombakeverék
100 g barna champion gomba
20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
2 mogyoróhagyma
fél csokor petrezselyem
10 bazsalikomlevél
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
só
Tálaláshoz:
2 nagy evőkanál vaj
pecorino vagy parmezán sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
Részletes méretleírás:
A fazék méretei:
- átmérő belső: 24 cm; - külső: 25,5 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 17,3 cm; - külső: 18,3 cm; - fedővel: 24 cm
- tömeg fedővel: 1,60 kg; - fedő nélkül: 1,30 kg; - fedő: 0,30 kg
- űrtartalom: 8 liter
A főzőkosár adatai:
- átmérő belső: 22 cm; - külső: 22,6 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 19,8 cm; - külső: 20 cm
- tömeg: 0,80 kg
- űrtartalom: 7,5 liter
Az edény együttes tömege: 2,40 kg
Erdei gombás ravioli recept
Hozzávalók 4 főre
Raviolihoz:
400 g liszt
4 db nagyobb tojás
1 teáskanál só
Töltelékhez:
250 g erdei gombakeverék
100 g barna champion gomba
20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
2 mogyoróhagyma
fél csokor petrezselyem
10 bazsalikomlevél
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
só
Tálaláshoz:
2 nagy evőkanál vaj
pecorino vagy parmezán sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
Paraméterek
Párolóedény | |
A termék anyag összetétele: | Króm-nikkel nemesacél 18/10% |
Átmérő belső: | 24.00 cm |
Átmérő külső: | 25.50 cm |
Magasság belső: | 17.30 cm |
Magasság külső: | 18.30 cm |
Egy betétes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*