Sajtszeletelő és tálaló lapát

Sajtszeletelő és tálaló lapát
Sajtszeletelő és tálaló lapát
Sajtszeletelő és tálaló lapát
Sajtszeletelő és tálaló lapát
Sajtszeletelő és tálaló lapát
sajtlapát, sajtvágó lapát, sajtós lapát
Ár:
850 Ft
Cikkszám:
HU457507
Vonalkód:
5999880457507
Gyártó:
Súly:
5 dkg
Hosszúság:
23 cm
Magasság:
7.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
14 napos elállási jog
Átlagos értékelés:
Egy Sajtszeletelő és tálaló lapát beszerzése a legjobb választás. Anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél és bakelit.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - nyél nélkül: 7,5 cm; - nyéllel: 23 cm
- szélesség: - alsó: 3 cm; - felső: 8 cm
- tömeg: 0,050 kg

Pizza szósz recept

Hozzávalók: (több adaghoz)
 1 kg paradicsom
 2 nagy fej vöröshagyma
 3-4 gerezd fokhagyma
 1 répa
 1 zeller (levelestől)
 1 petrezselyem (levelestől)
 2 nagy húsos paprika
 ízléstől függően: 1 kis alma, 1 kis cukkini
 só
 pizza fűszerek: rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint

Elkészítése:
1. A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
2. Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
3. Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.

Pizza recept

Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
 1 dl. tej
 1 kávéskanál cukor
 2 dkg élesztő
 40 dkg finomliszt
 1 kávéskanál só
 4 evőkanál olaj
 liszt a formázáshoz
 olaj a kenéshez

Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Vágóeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél és műanyag
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek