Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes

Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
Tésztavágó és nyújtó gép 5 részes
tésztavágó gép, tésztanyújtó gép, cérnametélt vágó gép, szélesmetélt vágó gép, lasagne készítő, fettuccine tészta készítő, ravioli készítő
Ár:
19.990 Ft
Cikkszám:
PL-155
Súly:
2.35 kg
Szélesség:
13.50 cm
Hosszúság:
20.50 cm
Magasság:
13 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

Egy 5 részes tésztavágó és nyújtó gép beszerzése a legjobb választás. Magába foglalja a tésztavágógépet, a nyújtó gépet és a cserélhető 3 db munkapadot. Anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. Időálló, könnyen tisztítható. Egy, és tíz milliméter vastagság között képes tésztát nyújtani. Cérnametéltet, széles metélt, spagetti, fettuccine, lasagne és ravioli tésztát készít.
Figyelem! - Mosogatógépbe nem tisztítható!

Részletes méretleírás:
- munkahenger hossza: 14,5 cm
- tésztavágó és nyújtó gép össztömege: 2,35 kg
- cérnametélt vágó szélessége: 0,015 cm (1,5 mm)
- széles metélt vágó szélessége: 0,04 cm (4 mm)

Nyújtó és munkapad
- hosszúság: 20 cm
- szélesség: 20 cm
- magasság: 16 cm
- tömeg: 2,50 kg

Munkapad Nr. 1 Spagetti és Fettuccine készítő
- hosszúság: - külső: 17,5 cm; - belső: 14,5 cm
- szélesség: 11 cm
- magasság: 5 cm
- tömeg: 1,25 kg

Munkapad Nr. 2 Cérnametélt és Lasagne készítő
- hosszúság: - külső: 17,5 cm; - belső: 14,5 cm
- szélesség: 11 cm
- magasság: 5 cm
- tömeg: 1,25 kg

Munkapad Nr. 3 Ravioli készítő
- hosszúság: - külső: 14,5 cm; - belső: 11 cm
- szélesség: 11,5 cm
- magasság: 8 cm
- tömeg: 0,85 kg

Nyújtó és géptest
- hosszúság: - külső: 20,5 cm; - belső: 14,5 cm
- szélesség: 13,5 cm
- magasság: 13 cm
- tömeg: 1,35 kg

Tésztakészítés recept

Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,6 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dkg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagyméretű deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem időt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifőtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fövő vizét sózzuk erősebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belőle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a gyúró deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Nyújtó gép használatánál is szórjunk lisztet a tésztára. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy főzés közben ne legyen a tészta ragacsos.
- A felhasználástól függően a cipókat különböző vastagságúra kell kisodorni. Kockatészta esetén kb. 1 mm, metélt tésztánál pedig 2 mm vastagra nyújtsuk. Utána hagyjuk 10-15 percig szikkadni, majd az egész felületét kissé belisztezve tekerjük fel a sodrófára, és egy éles késsel hosszában vágjuk ketté. Ez után a tésztacsíkot középen még egyszer metsszük végig, hogy ne legyen olyan széles, majd az egyes csíkokat egymásra rakva daraboljuk fel. Metélt tésztánál gyufaszál szélességűre vágjuk, majd szórjuk szét a deszkán, hogy tovább szikkadjon. Kockatésztánál kb. 1,5 cm szélesre daraboljuk, majd minden egyes kis csíkot keresztben vágjuk még 4-5 darabra. Ugyanígy kell készíteni a levesbetétként használt Apró-tésztát, de most csak 0,5 cm széles csíkokat vágjunk, és daraboljuk apró négyzetekre. Ha a tészta annyira kemény, hogy éppen csak ki lehet nyújtani, akkor Cérnametéltet is készíthetünk belőle, szintén levesbetétnek. Ebben az esetben egy nagyméretű éles késsel vágjuk a 0,5 dl víz hozzáadásával készült, és kb. 0,5 mm vastagra kinyújtott tésztát olyan keskenyre, amilyenre csak tudjuk. Ugyancsak kemény tésztából, 0,4 dl víz hozzáadásával készül a Tarhonya. A kisebb cipókká formált tésztát káposztareszelőn belisztezett deszkára reszeljük le, majd kevés liszt hozzákeverésével a két kezünk között morzsolgatva gömbölyítsük. Az összeragadt szemeket szedjük ki, és csipkedjük szét kisebb darabokra. Akinek van hozzá türelme, az egy speciális eszközzel Csigatésztát is készíthet házilag a tarhonya alapanyagából. A cérnametélt, a csigatészta és a tarhonya tésztáját nem szabad pihentetni, mert kilágyul. Szintén a kifőtt tészták csoportjába tartozik a Derelyetészta. Kisodrási módja megegyezik a kockatésztával, de most puhább alapanyagra van szükség, ezért 0,8 dl vizet adjunk hozzá. Kinyújtás után a két lapot pihentetés nélkül töltsük meg, mert ha kiszárad, akkor már nehezen ragad össze.
- Amennyiben nem kívánjuk az összes tésztát kifőzni, akkor a maradékot egy pamut vagy len alapanyagú tiszta abroszon szórjuk szét, és szárítsuk meg. Ha már csontkemény, polietilénzacskóba rakva száraz helyen tároljuk. A száraztészta súlya az adalékanyagok következtében kb. 15 % -kal több mint a liszté. Ha nagyobb mennyiséget készítünk egyszerre, akkor egy adaghoz 40 dekagrammot mérjünk ki belőle.
- A kifőzésnél kb. 4 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál étolajat. Forraljuk fel, majd adjunk hozzá 1 evőkanál sót, és amikor már lobog, dobjuk bele a tésztát. A teljes mennyiséget azonban ne tegyük egyszerre bele, mert akkor a víz lehűl, és a tészta összeáll, ragacsos lesz. Ezért kisebb adagokban rakjuk a forró vízbe, és közben keverjük meg. Addig főzzük, amíg feljön a víz felszínére, és megpuhul. Frissen készített tésztánál ez az idő, vastagságtól függően 5-10 perc. Ha megkóstolva puhának találjuk, akkor szűrőkanállal szedjük ki, meleg vízzel öblítsük át, majd ide-oda rázogatva jól csurgassuk le, és 2 evőkanál forró étolajjal keverjük össze. Ezt követően a kívánságnak megfelelően ízesítsük, és lassan melegítsük fel. Tésztát csak nyitott fazékban szabad főzni, mert lefedve kifut. Ha a tűzhely nem ad annyi meleget, hogy a víz lobogva forrjon, takarjuk le az edényt úgy, hogy a pereme és a fedő közé tegyünk két fakanalat.

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél
Három betétes:Igen
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek