- Főoldal
- Termékcsoportok
- Teafőzők - Vízforralók
- Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 8D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 8D
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő: 7,5 cm
- nyél hosszúság: 11 cm; - nyél +szűrő: 20 cm
- tömeg: 0,035 kg
Gyógytea
A gyógyteák gyógynövényekből készülnek betegségek megelőzésére vagy az egészség helyreállítására. Ezeknek a teacserjéhez semmi közük, csupán az elkészítés hasonlósága miatt hívjuk teának. Az elkészítés módja szerint háromféle ital készülhet, attól függően, hogy milyen növényi.
A hársfatea gyógyhatásai
A nagy, a széles és a kis-levelű hárs virágaiból készült teát régóta használjuk meghűléses megbetegedések gyógyítására, de a hársfatea ennél sokkal több gyógyító lehetőséget rejt magában. Kellemes íze és finom, aromás illata miatt sokan élvezeti teaként is fogyasztják.
A hársfateát a legtöbben a téli megfázások alkalmával kortyolgatják nátha, megfázás, orrdugulás esetén, mivel kiváló gyulladáscsökkentő és nyákoldó hatással rendelkezik.
Minthogy antioxidáns hatású flavonoidokat is tartalmaz, jó hatással van immunrendszerünkre és a szívműködésre.
Hatásosan használhatják a reumás megbetegedésben szenvedők.
Enyhe vizelethajtó és méregtelenítő hatással rendelkezik.
Pozitívan hat az emésztésre, erősíti a gyomrot, és enyhíti a gyomoridegességet is.
Nyugtató hatása régóta ismert, állítólag a második világháború idején a katonák is hársfateát fogyasztottak.
Akkor is igyunk hársfateát, ha idegesek vagyunk, segítségével csökkenthető a napi stressz és a a szorongás. Ha lefekvés előtt fogyasztjuk, nyugodt alvást biztosít.
Még a fejfájást is mérsékli.
Betegség esetén napi három csészével is fogyasztható, míg a panaszok nem enyhülnek. Mézzel ízesíthetjük.
Sokan csecsemőnek is adják nyugtató hatása miatt, azonban számukra a hársfatea fogyasztása kifejezetten ellenjavallt, mert hozzájárulhat a csecsemőkori botulizmus kialakulásához. Ugyanis a hársfavirág a Clostridium botulinum nevű baktérium spóráinak potenciális hordozója.
Elkészítése: - 100 C°-os vízzel forrázzuk le a hársfaleveleket (illetve filtert), az áztatási idő pedig 10-15 perc legyen, hogy minél jobban előjöjjenek a levelekben rejlő flavoinok és ízek.
Paraméterek
Szűrő | |
Anyag összetétele: | Fonott drótháló és fémváz |
Átmérő: | 7.50 cm |