Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D

Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
szűrő, kávészűrő, rozsdamentes teaszűrő, hagyományos teaszűrő, szűrő a konyhában
Ár:
1.990 Ft
Cikkszám:
KP-17/10P-122-BLX
Súly:
4 dkg
Hosszúság:
22.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Mennyiség:
db
Egy teaszűrő beszerzése a legjobb választás. Célszerűsége vitathatatlan, és kiváló minőségű. Anyaga rozsdamentes fém fogantyú műanyagbetéttel, rozsdamentes apró-szövésű acélhálóval.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 10 cm
- nyél hosszúság: 11 cm; - nyél +szűrő: 22,5 cm
- tömeg: 0,040 kg
 
Darabos, szálas teák elkészítése:

A darabos, szálas teákat többnyire a gyakorlott teafogyasztók választják. Nem véletlenül, hiszen a szálas teából készült tea finomabb, a belőlük kioldódó ízek és aromaanyagok harmonikusabb összhangot alkotnak. Az elkészítési idő valamivel hosszabb, de megfelelő eszközök segítségével rövidíthetünk a folyamaton. Aki kipróbálta, tudja, hogy megéri.

Elkészítése:
- Tegyük a teát az előmelegített kannába.
- Öntsünk friss, forró vizet a teára.
- A tea fajtájától függően áztassuk egy ideig.
- Szűrjük le, majd ízesítsük ízlésünknek megfelelően.

A gyógyteák elkészítésének és alkalmazásának főbb szabályai

Egészségünk megőrzése érdekében gyakran alkalmazunk gyógynövényeket, melyek egyik leggyakoribb felhasználási módja a teaként történő fogyasztás. Annak érdekében, hogy az általunk elkészített teának ne csak folyadékpótló, illetve tisztító, hanem egyéb terápiás hatása is érvényesülhessen, a teakészítés módjának megválasztásához ismernünk kell a felhasználandó növényrészek és a bennük lévő hatóanyagok főbb tulajdonságait is.
- A helyes kivonási eljárás (főzet-, forrázat- vagy hideg vizes kivonat készítés) megválasztásával elérhetjük, hogy a gyógynövényekből a bennük lévő tartalomanyagokat a lehető legjobb minőségben és mennyiségben nyerjük ki.
- Főzetkészítésre akkor van szükség, ha a növényrész kemény, tömör szöveti szerkezetű (pl. gyökér, kéreg) és a hatóanyagai nem bomlékonyak. Ekkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű vízzel 5-30 percen keresztül főzzük, - közben pótoljuk az elpárolgott vizet – majd szűrés után fogyasztjuk.
- Forrázatot akkor készítünk, ha a növényrész puha, könnyen kivonható szöveti szerkezetű (pl. levél, virág) és/vagy a hatóanyagai illékonyak. A megfelelő mennyiségű gyógynövényt forrásban lévő vízzel leöntjük, az edényt lefedve 10-20 percig állni hagyjuk, majd szűrjük.
- Hideg vizes kivonatot akkor kell készítenünk, ha a gyógynövényben lévő hatóanyagok a hő hatására változást szenvednek. Ilyenek a C-vitamint tartalmazó gyógynövények, például a  csipkebogyó vagy csipkehús tea. Ilyenkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű szoba-hőmérsékletű vízzel leöntjük, 5-10 órán át állni hagyjuk, utána szűrjük.
- A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek esetén – mivel több gyógynövény keverékét tartalmazzák - mindig be kell tartani a betegtájékoztatóban lévő adagolási utasítást. Szárított gyógynövények és gyógynövénykeverékek esetén az adagolási javaslat általában egy evőkanálnyi mennyiség (kb. 2-4 g) vagy egy filter, amihez egy csészényi (kb. 2-3 dl) vizet adunk.
Szűrő
Anyag összetétele:Fonott drótháló és fémváz
Átmérő:10.00 cm

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak