- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Szögletes tortaforma 24×24 cm kapcsos
Szögletes tortaforma 24×24 cm kapcsos
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - a tortaforma alja: 28 cm; - tortaforma: 24 cm
- szélesség: - a tortaforma alja: 28 cm; - tortaforma: 24
- magasság a tortaforma aljával: 8 cm; - tortaforma: 6,7 cm
- tömeg: 0,610 kg
- űrtartalom: 2,20 liter
Dió torta
Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt
8 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojás, fél dl tejszín
3 evőkanál rum
1 csipet fahéj
10 dkg durvára vágott dió
liszt a kinyújtáshoz
vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Paraméterek
Sütőedény | |
Anyag összetétele: | ILAG bevonatos sütőlemez |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Fekete |