- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sajtos tallérsütő
- Molnárkalács sütővas
Molnárkalács sütővas
Leírás
Megjegyzés: - termékenként minimális méret és súlykülönbségek előfordulhatnak.
Részletes méretleírás:
- teljes hosszúság zárt állapotban: 58 cm
- átmérő sütőfej: 15×15 cm
- sütőlap vastagság kinyitva: 1 cm; - zárva: 2 cm
- tömeg: 2,520 kg
Molnárkalács recept
Hozzávalók:
500 g finomliszt
60 g porcukor
20 g vaj lágy olvasztott (lehet margarin is, vagy pedig fele-fele)
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor (el is hagyható)
80 ml tej
csipet só
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Belerakjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összegyúrjuk. Könnyen kezelhető lágy tészta lesz a végeredmény. A tésztából először vastagabb rudakat formázunk, majd feldaraboljuk és kis gombócokat formázunk.
A molnárkalács sütőt a tűzhely lángján forróra hevítjük. Egy gombóckát az alsó lap közepére helyezünk, összezárva a sütővasat világosbarna színűre sütjük.
Sajtós tallér recept
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg margarin (vaj)
15 dkg reszelt sajt (trappista kerek)
2 db tojás (egész)
1 csomag sütőpor
1 pohár tejföl (vizespohár 2 dl)
1 kávéskanál köménymag
só ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd pici gombócokat gyúrunk belőle és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütőbe és összepréseljük.
Sajtós tallér recept 2
Hozzávalók:
50 dkg liszt
14 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
só ízlés szerint
tej (langyos)
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd dió nagyságú gombócokat gyúrunk belőle és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütő közepébe, összepréseljük, és mogyoróbarna színűre sütjük.
Ha sósan szeretnénk elkészíteni, akkor cukor helyett sajtot, szezámmagot és egész köményt teszünk bele.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
Anyag összetétele: | Öntöttvas |
Átmérő: | 15.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 58.00 cm |
Öntöttvas: | Igen |
Rozsdamentes: | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |