Spékelőtű
Spékelőtű
hústű, húskötözőtű, hústűzdelő tű, szalonna spékelő
Ár:
2.450 Ft
Cikkszám:
CZ425727
Gyártói cikkszám:
420582
Vonalkód:
8595028425727
Gyártó:
Hosszúság:
20.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap
Átlagos értékelés:
Leírás
A Spékelőtű, hosszú vékony, kúpos rozsdamentes acélhenger, amelynek az egyik fele tűhegyes, a másik meg, szorításra záródó harcsafogazatból áll. A fogazata közé tesszük a húsba befűzendő csíkra vágott szalonnát. Anyaga 18/10 -es nemesacél.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 20,5 cm a teljes hosszúság
- hosszúság: 5 cm a harcsafogazatú csipesz
Mária-napi sült kacsa recept
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
50 g vöröshagyma
2 db alma
1 db zöldpaprika
majoránna
só
Diós almatallérokhoz:
2 db alma
100 g dió
50 g liszt
2 db tojás
50 g morzsa
olaj a sütéshez
Mazsolás boros káposztához:
600 g vörös káposzta
50 g vörös hagyma
0,5 dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsikafű
Kacsa mellett a sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
A savanyú szilvához:
300 g kék-szilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz
Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C -os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
Diós-almatallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.
Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajat hevítünk, ebben a cukrot karamellizáljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsikával ízesítve adták, úgy mint ahogy én is teszem.
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék-szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 20,5 cm a teljes hosszúság
- hosszúság: 5 cm a harcsafogazatú csipesz
Mária-napi sült kacsa recept
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
50 g vöröshagyma
2 db alma
1 db zöldpaprika
majoránna
só
Diós almatallérokhoz:
2 db alma
100 g dió
50 g liszt
2 db tojás
50 g morzsa
olaj a sütéshez
Mazsolás boros káposztához:
600 g vörös káposzta
50 g vörös hagyma
0,5 dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsikafű
Kacsa mellett a sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
A savanyú szilvához:
300 g kék-szilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz
Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C -os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
Diós-almatallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.
Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajat hevítünk, ebben a cukrot karamellizáljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsikával ízesítve adták, úgy mint ahogy én is teszem.
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék-szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Króm-nikkel nemesacél 18/10% |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*