- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Sárga nokedliszaggató 11 mm EXP
Sárga nokedliszaggató 11 mm EXP
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság fogóval: 28,5 cm
- szélesség: 9 cm
- luk átmérő: 11 mm
- tömeg: 0,105 kg
Adagoló tégely méretei:
- átmérő belső alsó: 7,86 cm; - felső: 10,10 cm
- átmérő külső alsó: 8,9 cm; - felső: 11,8 cm
- magasság: 5,6 cm
- űrtartalom: 0,380 liter
Magyaros körömpörkölt
Hozzávalók:
3-4 köröm
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál édes pirospaprika (lehet csípős is vagy pedig fele, fele arányba ízlés szerint)
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál vegeta
só ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakjuk, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzzük úgy, hogy a csontok elváljanak a hústól. Levéből kiszedjük, az összes csontot és a húst félretesszük. A vöröshagymát tisztítás után apróra daraboljuk, és olajon vagy sertés zsíron üvegesre dinszteljük, ezután a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntünk két evőkanál köröm - főzőlevet, majd a tűzre visszatesszük. Beletesszük a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főző lével öntjük fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forraljuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
Nokedli készítése
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
só
olaj vagy zsír
Elkészítése:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajt is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |