- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Rozsdamentes húsfogó csipesz 55 cm
Rozsdamentes húsfogó csipesz 55 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 55 cm
- szárhossz: 35,5 cm (csuklótól csipeszig)
- markolat hosszúság: 19,5 cm (csuklótól markolatig)
- szélesség: - fogó felület: 3,5 cm
- markolat hossz: 9 cm, - szélesség: 10,5 cm
- tömeg: 0,270 kg
Fatányéros
Hozzávalók:
1,5 kg sertéstarja
2-3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma,
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1-2 evőkanál liszt
kevés fehérbor, ízlés szerint, de el is hanyagolható
Elkészítése:
A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk, és egymásra rakjuk közte hagyma és fokhagyma szeletekkel. Az így előkészített hússzeleteket meglocsoljuk fehérborral, és 3-4 órára hűtőbe vagy száraz jégre tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a szeletek közül a hagymát és fokhagymát, lisztbe mártjuk, majd beolajozott szabad tüzű rostélyon, grillezőn vagy tárcsán kisütjük.
Ha nincs rostélyunk, tárcsánk vagy grillezőnk akkor felhevített öntöttvas serpenyőben is hirtelen kisüthetjük. Az így elkészített flekkent fatányérra helyezve, sült burgonyahasábokkal és irdalt sült szalonnával tálaljuk. Fogyasztáskor locsolgassuk fokhagymamártással [(muzsdéj -nak nevezik Erdélyben), MUJDEI = MÁRTÁS] amit úgy készítünk el, hogy az apróra tört fokhagymát egy kisebb üvegtálban elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, édes nemes pirospaprikával, majd felengedjük féldeci meleg vízzel és egy evőkanál olíva olajjal majd krémszerűre keverjük.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |