Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm

Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
konyhai mozsár
Ár:
4.650 Ft
Cikkszám:
CZ041887
Gyártói cikkszám:
261913
Vonalkód:
8591177041887
Súly:
0.40 kg
Ürtartalom:
0.25 l
Magasság:
6 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Egy porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm -es beszerzése a legjobb választás. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld-fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ideális apróbb fűszerek összezúzására. A nem porózus anyagának köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Tökéletes ajándék azok számára, akik szeretnek a konyhában lenni. Anyaga porcelán.

Részletes méretleírás:
- átmérő belső: - 8 cm; - külső: 10 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 6 cm
- tömeg: 0,415 kg
- űrtartalom: 0,25 liter

Törő méretei:
- hosszúság: 10,5 cm
- átmérő: 3 cm az egyik vége; 2 cm a másik
- tömeg: 0,080 kg

Össztömeg: 0,40 kg

A mozsár:
A mozsár az egyik kedvenc konyhai eszköz. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ez a kis méretű porcelán mozsár ideális apróbb fűszerek összezúzására. A nem porózus anyagnak köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Tökéletes ajándék azok számára, akik szeretnek a konyhában lenni.
A Sziám uralkodójának asztalára a következő ételt adták fel néhány száz éve:
- olajban sült sertéscsíkokat kihűtöttek, mozsárban porrá zúzták, cukorral és sóval ízesítették, majd hideg dinnyével tálalták.
Ez a modernnek tűnő fogás csupán egyetlen példa arra, hogy a mozsár mi mindenre jó. Korunknak kétségtelenül vannak munkakönnyítő vagy akár minőségjavító találmányai is, de a mozsár sok esetben felülmúlhatatlan.
A modern konyhagépekkel, főként a háztartási használatra szánt kis teljesítményűekkel előfordul, hogy durván roncsolják a sejtfalakat,  nem jön létre a kívánt krémes emulzió. A gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek. Nem véletlen, hogy sok konyhakultúrában, legyen az Provence, Katalónia, Mexikó, Thaiföld, Indonézia, Malajzia vagy Bali, a mai napig mindennapos használatban van a mozsár.
- A régi rómaiak mozsárban először megtörtek féltucatnyi vagy annál is több fűszert és fűszernövényt, majd ecetbe áztatott kenyeret, olajt, bort, egyéb hozzávalót kevertek hozzá, végül halszósszal sózták. Így készült a legtöbb mártásuk. Ugyanez a technológia a ma készülő gazpáchó alapja is.

Füstös zöld gazpáchó

Hozzávalók:
 3 zöld paradicsom
 2 zöldpaprika
 1 uborka kockára vágva
 3 saláta hagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
 ¼ csésze sherry ecet
 ¼ csésze extra szűz olívaolaj
 só és bors
 kevés snidling
 zsíros tejföl

Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat – fogóval forgatjuk –, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Porcelán
Átmérő belső:8.00 cm
Átmérő külső:10.00 cm
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek