- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Lapos almareszelő, krumplireszelő, tökreszelő 29×11 cm
Lapos almareszelő, krumplireszelő, tökreszelő 29×11 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - munkafelület: 20 cm; - kerettel: 29 cm
- szélesség: - munkafelület: 8 cm; - kerettel: 11 cm
- vastagság: 0,01 cm
- lyukméret: 7×7,50 cm
- tömege: 0,110 kg
Hagyományos recept (Vasi, zalai parasztételek alapján)
Hozzávalók:
10 nagyobb burgonya
1/2 liter aludttej
14-15 evőkanál liszt
2 tojásnyi zsír
5-6 evőkanál tejföl
só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd tormareszelőn lereszeljük. A leszerelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük, amelyben arányosan osztjuk el a keveréket. A megmaradt zsírban elkevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Egyes vidékeken pirított vöröshagymával is megszórják.
Paraméterek
Reszelő - Daraboló | |
Anyag összetétele: | Horganyzott lemez |
Hosszúság belső: | 20.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 29.00 cm |
Szélesség belső: | 8.00 cm |
Szélesség külső: | 11.00 cm |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |