- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Kekszkészítő, habcsókkészítő, tortadíszítő készlet 38 db-os
Kekszkészítő, habcsókkészítő, tortadíszítő készlet 38 db-os
Leírás
Részletes méretleírás:
Préselő pisztoly:
- hosszúság: 21 cm; - kihúzott tolórúddal: 36 cm
- markolat hossza: 14 cm
- munkahenger hossza: 14 cm; - átmérője: 4,8 cm
- tömeg: 0,160 kg
Formázók száma:
- süteményes: 13 db
- habcsókkészítő: 12 db
- díszítő fej: 8 db
- tégely: 2 db
- kapucsínó és süteménydíszítő: 6 db
Teasütemény
Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk a tésztát és harmadához hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.
Habcsók
Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:
2 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjéket felverjük és belekeverjük a cukor felét, majd tovább verjük. Belekeverjük a maradék cukrot, míg sűrűn folyó masszát nem kapunk. Ezzel a masszával megtöltjük a formázó pisztolyt, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. A sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd további 10 percre kikapcsoljuk a sütőt, és szárítjuk.
Paraméterek
Süteménykiszúró - Süteményszaggató | |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |