- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Karalábévájó KC
Karalábévájó KC
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 14 cm
- vájó átmérő: 2,5 cm
- magasság: 2,5 cm
- tömeg: 0,030 kg
Ebben a videóban Buday Péter bemutatja, hogyan kell a karalábévájót használni, zöldségeket formázni és különböző műveleteket elvégezni.
http://www.life.hu/ez-zsir/20120421-karalabevalyo-hasznalata.html
Tavaszi töltött karalábé
Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:
A karalábékhoz:
4 nagy db zsenge karalábé, vagy 8 kisebb
500 g darált sertéshús
100 g főtt rizs
1 db tojás
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 db zöldségleveskocka
A szószhoz:
50 g vaj
50 g finomliszt
200 ml tejföl
A tálaláshoz:
1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk. A szép egészséges, belső, nagyon zsenge leveleket ne dobjuk ki, mert felhasználjuk. A gyökér felőli részén kivájjuk a karalábékat, hogy majd bele tudjuk tölteni a tölteléket. A darált húst összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal és a rizzsel. Beletöltjük a karalábékba. Egy szélesebb lábas aljára beletesszük a kivájt karalábégömböket, ráhelyezzük a töltötteket, és a megmosott, csíkokra felvágott levélkéket közéjük rakjuk. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb. 3/4 magasságig érjen a karalábéknak. Hozzáadjuk a 2 zöldségleves kockát, lefedjük, hagyjuk felforrni, majd visszavesszük a lángot, és kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük! A vajból és lisztből rántást készítünk. A megfőtt karalábékat kivesszük a léből. A vajas rántást ezzel a lével kisebb adagokkal jó hígra felengedjük, közben csomómentesre keverjük, és visszaöntjük az edénybe. A tejfölt is kissé felhígítjuk, majd azt is hozzáadjuk. Kevergetve felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a töltött karalábékat, kissé beleforgatjuk őket, és a felaprított friss petrezselymet hozzáadva tálalhatjuk is.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Anyag összetétele: | Bükkfa és acélpenge |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |