- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Fokhagymanyomó kivehető betéttel 16 cm
Fokhagymanyomó kivehető betéttel 16 cm
Leírás
A Fokhagymanyomó kivehető betéttel 16 cm elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga spiáter váz, más néven zamak, vagyis cink-alumínium ötvözet kismértékű rézadagolással, amit a szilárdság javítása érdekében adnak hozzá. A kivehető törőkosárbetét anyaga rozsdamentes acél. Mosogatógépbe mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - törőkosár+nyél: 15,50 cm
- magasság: 5 cm
- átmérő: - törőkosár: 2,65 cm
- magasság: - törőkosár: 3,20 cm
- tömeg: 0,200 kg
Babgulyás
Hozzávalók:
70 dg tarkabab
1 kg marha lábszár
10 dkg zeller
20 dkg sárgarépa
3 dkg fokhagyma
20 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dkg só
5 dkg fűszerpaprika
darált fekete-bors ízlés szerint
3 dkg delikát
20 dkg zsír
5 dkg erős paprika krém
2 db tojás
20 dkg liszt
1 kávéskanál Borsika fű
50 dkg füstölt oldalas
1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
A termék anyag összetétele: | Spiáter és rozsdamentes acél |
Átmérő: | 2.65 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 16.00 cm |
Maximum magasság: | 5.00 cm |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |