- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kések - Vágóeszközök
- Mágneses fali késtartó 38 cm
Mágneses fali késtartó 38 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 38 cm
- szelesség: 5 cm
- magasság: 1 cm
- tömeg: 0,315 kg
Borjúragu
Hozzávalók:
10 dkg felkockázott, főtt borjúhús
10 dkg felkockázott, főtt csirkemell
10 dkg felkockázott, főtt sampinyongomba
5 dkg felkockázott, füstölt marhanyelv, vagy gépsonka
1 dkg vaj
1 kis fej felkockázott hagyma
1 púpozott evőkanálnyi liszt
3,75 dl szárnyas húslé
2,5 dl tejszín
só
fehérbors
citromlé
Worchester-szósz
Elkészítése:
Egy deka vajon egy kis fej kockára vágott hagymát üvegesre megfuttatunk, egy púpozott evőkanálnyi liszttel 10 percig kis lángon hevítjük (nem szabad, hogy megbarnuljon), majd ráöntjük a szárnyas alaplevet, s ezzel kb. húsz percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk az időközben felére befőzött tejszínt. Belekeverjük a felkockázott hozzávalókat is, majd felforrósítjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor meglocsolhatjuk Worchester-szósszal is.
Előételként pirítóssal ajánlható, sós-borsos hirtelensült karajszeletre rágrillezve kiváló kiegészítő lehet, míg rizzsel, vagy burgonyakrokettel körítve önálló ételként is megállja a helyét.