- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kenyértartók
- Kenyértartó átlátszó billenőtetős ajtóval 39×29 cm
Kenyértartó átlátszó billenőtetős ajtóval 39×29 cm
Leírás
FIGYELEM - MOSOGATÓGÉPBE NEM RAKHATÓ!
Részletes méretleírás:
- hosszúság (teljes): 39 cm; - hasznos hosszúság: 37 cm
- szélesség (mélység): 28,50 cm; - hasznos szélesség (mélység): 26,50 cm
- magasság: 16,50 cm; - hasznos magasság: 13.80 cm
- tömeg: 2,070 kg
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg só
4 dkg élesztő
5-6 dl víz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Anyag összetétele: | Tölgyfa, plexi, acéllemez |
Hosszúság belső: | 37.00 cm |
Magasság belső: | 13.80 cm |
Magasság külső: | 16.50 cm |
Szélesség belső: | 26.50 cm |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |