- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Sajtszeletelő lapát
Sajtszeletelő lapát
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyél nélkül: 8,8 cm; - nyéllel: 21 cm
- lapát szélesség: - alsó: 5 cm; - felső: 7,5 cm
- tömeg: 0,065 kg
Cordon Bleu
Hozzávalók 4 főre:
4 szép szelet sertéskaraj (vagy pulyka-, csirkemell)
4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
kb. 15 dkg szeletelt vagy reszelt sajt (trappista, füstölt vegyesen)
Panírozáshoz:
2 db tojás
zsemlemorzsa
liszt
olaj
só
Elkészítése:
A hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nejlon zacskó alatt.
Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát és arra reszelt sajtot.
Formásra felgöngyöljük és alufóliába tekerjük.
Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben és a sajt sem fog kifolyni.
Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túlforró olajban szép pirosra sütjük.
Tálalásnál ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
Anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |