- Főoldal
- Termékcsoportok
- Gránitbevonatos edények
- Indukciós palacsintasütő gránitbevonatos 25 cm
Indukciós palacsintasütő gránitbevonatos 25 cm
Leírás
Vásároljon az Indukciós palacsintasütő gránitbevonatos 25 cm -es kínálatunkból! Nagy mélységben magas hőmérsékleten és nagy nyomáson keletkezet mélységi magmás kőzet bevonatával készül. Anyaga 1 mm vastag alumínium öntvény méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést majd a felülete gránit bevonattal és hőálló festékkel kezelt. Alja acélbetéttel van kiegészítve szegecseléses megoldással mely használhatóvá teszi az indukciós tűzhelyeken is. Könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 22,50 cm; - külső: 23,50 cm
- átmérő felső belső: 24,50 cm; - külső: 25,20 cm
- átmérő + a nyél hossza: 43,50 cm
- magasság belső: 1,65 cm; - külső: 1,95 cm
- tömeg: 0,555 kg
- űrtartalom: 0,715 liter
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/3 csésze szódavíz
csipetnyi só
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
50 g mazsola
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
100 g félédes csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk. A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük. A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás-cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük. Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk. A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg. A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Paraméterek
Palacsintasütő | |
A termék anyag összetétele: | Alumíniumöntvény és vas |
Átmérő alsó belső: | 22.50 cm |
Átmérő alsó külső: | 23.50 cm |
Átmérő felső belső: | 24.50 cm |
Átmérő felső külső: | 25.20 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 43.50 cm |
Magasság belső: | 1.65 cm |
Magasság külső: | 1.95 cm |
Gránitbevonatos: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Pink |