Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm

Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm
káposztagyalu fogóval, káposztaszeletelő
Ár:
4.990 Ft
Cikkszám:
HU138713
Gyártói cikkszám:
2811
Vonalkód:
5999559138713
Súly:
49 dkg
Szélesség:
14 cm
Hosszúság:
11.50 cm
Magasság:
3 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Egy Nyeles káposztagyalu két késes 36 cm beszerzése a legjobb választás. A munkafelület fa. A vágó szerkezet pengéje acél. A káposztafélék gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Figyelem! - a vágó pengék gyárilag nincsenek kiélezve, megélezve azért, hogy csomagolás és szállítás közben ne okozhassanak balesetet. A pengéket csavarral rögzítették, könnyen eltávolíthatóak és élezhetőek. Használatba vétel előtt ajánlott megélezni, és akkor is mikor érezzük, hogy veszített élességéből, nem úgy vág, ahogy kellene.
Figyelem! - Mosogató gépben nem mosogatható! Ha így teszünk, elveszítjük a jótállást!

Részletes méretleírás:
- teljes hosszúság: 36,6 cm; - fanyél nélkül: 28 cm
- szélesség belső: 11,5 cm, - külső: 14 cm
- vastagság: - a munkalap: 1,5 cm; - vezető sínnel: 3 cm
- kések szám: 2 db
- kések hossza: 16 cm, ebből hasznos felület: 14 cm
- tömeg: 0,495 kg

Mária-napi sült kacsa recept

Hozzávalók:
 1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
 50 g vöröshagyma
 2 db alma
 1 db zöldpaprika
 majoránna
 só

Diós almatallérokhoz:
 2 db alma
 100 g dió
 50 g liszt
 2 db tojás
 50 g morzsa
 olaj a sütéshez

Mazsolás boros káposztához:
 600 g vörös káposzta
 50 g vörös hagyma
 0,5 dl olaj
 20 g cukor
 15 g kömény
 50 g mazsola
 1 dl fehérbor
 csombor
 só
 borecet
 borsika

Kacsa mellett a sült krumplihoz:
 500 g burgonya
 rozmaringág
 só
 őrölt bors

Savanyú szilvához:
 300 g kék-szilva
 2 dl vörösbor
 borecet
 50 g méz

Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C-os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.

Diós-alma tallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.

Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajt hevítünk, ebben a cukrot karamellizáljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsika fűvel ízesítve tálalták.

Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék-szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.
Gyalu - Szeletelő
Anyag összetétele:Bükkfa és acélpenge
Két késes:Igen
Mosogatógépbe mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek