Fatálca, rácsos reggeliző tálca 59×38 cm

Fatálca, rácsos oldalú reggeliző tálca fogóval 59×38 cm-es, oldal magasság 7,5 cm, fogóknál 11,5 cm
Fatálca, rácsos oldalú reggeliző tálca fogóval 59×38 cm-es, oldal magasság 7,5 cm, fogóknál 11,5 cm
Fatálca, rácsos reggeliző tálca 59×38 cm
Fatálca, rácsos reggeliző tálca 59×38 cm
Fatálca, rácsos reggeliző tálca 59×38 cm
Fatálca, rácsos reggeliző tálca 59×38 cm
tálaló tálca, ágytálca, felszolgáló tálca, hordozható tálca, uzsonnázó tálca
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU059038-GYL
Súly:
1.50 kg
Szélesség:
38.50 cm
Hosszúság:
59.50 cm
Magasság:
7.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Vásároljon a Fatálca, reggeliző tálca 59×38 cm kínálatunkból saját részére vagy ajándékba barátainak! Anyaga első osztályú szárított tölgyfa magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab ezért két azonos formátumú termék között minimális méret különbségek előfordulhatnak. Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröljük szárazra. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát. Többszöri tisztítás után egyszeri ápolást igényel: - étolajas ruhával vagy folyékony méhviasszal vékonyan át kell kenni. A tárolása száraz helyen történjen.
Figyelem a méretei az egymástól legtávolabb eső pontok között van megadva.

Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 55,50 cm; - külső: 59,50 cm
- szélesség belső: 35,50 cm; - külső: 38,50 cm
- magasság: - fogóknál: 11,50 cm; - oldalaknál: 7,50 cm
- anyagvastagság: 2 cm
- tömeg: 1,50 kg

Hólabda

Hozzávalók:
 10 tojássárgája
 1 kis pohár (150 gramm) tejföl
 2 dkg élesztő
 1 mokkáskanál só
 2 mokkáskanál kristálycukor
 0,3 dl rum
 45 dkg finomliszt (még jobb a kenyérliszt)

A tésztához:
 finomliszt

A sütéshez:
 bő zsír (lehet pálmaolaj vagy hagyományos étolaj is)

A tetejére:
 porcukor

Elkészítése:
 1. A tojássárgáját a tejföllel egy tálba rakjuk, az élesztőt rámorzsoljuk. A sót, a cukrot és a rumot hozzáadjuk, majd habverővel jó simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tészta legyen belőle.
 2. Két részre osztjuk. Az egyiket enyhén meglisztezett gyúrólapon levestészta vékonyságúra (2 milliméter), kb. 60×48 centis téglalappá nyújtjuk. 12×12 centis négyzetekre vágjuk. A kis tésztalapokat ez után egyesével 7-8 helyen úgy vágjuk be, hogy körben ujjnyi szegélye egyben maradjon.
 3. Elővesszük a legkisebb fazekunkat, s belehelyezzük a speciális hólabdasütő-formát. Így látni, mennyi zsírt (olajt) kell benne forrósítani, amennyi ellepi majd a fánkokat. A fazék alá alátétet teszünk, a beletett zsiradékot megforrósítjuk.
 4. A közepükön, több helyen bevágott tésztát, egyszerre csak egyet, a sarkait megfogva beemeljük a sütőforma egyik felébe (félgömbjébe). A forma másik felét ráillesztjük, az olajba tesszük, s kb. 2 percig sütjük. Ez alatt a tészta szépen megnő, de csak gömb alakban tud kiterjeszkedni a formának köszönhetően, így nyeri el speciális alakját. A formát a zsiradékból kiemeljük, és a szép világosbarnára sült, pillekönnyű fánkot konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
 5. Ugyanígy, egyesévé sütjük tovább a fánkokat. Nagyjából 5-6 fánk után érdemes az olajt a tűzről levenni fél percre, hogy ne forrósodjék túl. Amikor az első 20 fánk megsült, a zsiradékot cseréljük le, a tészta másik feléből készült 20 fánkot friss zsiradékban kezdjük sütni.
 6. A kihűlt fánkokat porcukorral (lehet vaníliával ízesített is) gazdagon megszórjuk, így lesz „hólabda” belőle.

Megjegyzés:
- A többi fánktól eltérően ez a tészta alig szívja magába sütés közben a zsiradékot, lévő rumnak köszönhető.
Fatermék
A termék anyag összetétele:Tölgyfa
Hosszúság belső:55.50 cm
Hosszúság külső:59.50 cm
Minimum magasság:7.50 cm
Maximum magasság:11.50 cm
Szélesség belső:35.50 cm
Szélesség külső:39.50 cm
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak