- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Fa vágódeszka, hentes vágódeszka 39×25×4 cm
Fa vágódeszka, hentes vágódeszka 39×25×4 cm
Leírás
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-három centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 39 cm
- szélesség: 25 cm
- magasság (vastagság): 4 cm
- tömeg: 3 kg
A legfinomabb házikolbász, a falusi recept szerint így készül!
Hozzávalók 25 db kolbászhoz:
3 kg sertéshús
1,5 kg marhahús
3 fej fokhagyma
2 evőkanál piros paprika
1 kiskanál csípős pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
6 -7 dkg durva só (tetszés szerint)
sertésbél
Elkészítése:
Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbél vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze egy lábasban és daráljuk le. Adjuk hozzá a ledarált húshoz az összezúzott fokhagymát, a sót, a borsot és egy kevés sós vizet, azután pedig adjuk hozzá a többi fűszert. Ha a ledarált hús száraz, darálhatunk hozzá egy kis szalonnát, hogy szaftosabb kolbászt kapjunk. Dolgozzuk össze a kezünkkel a kolbászhúst, hogy a fűszer jól átjárja. Hagyjuk a húst egy éjszakán keresztül hűtőben állni. Amikor elkészült a kolbászhús és a bél is elő van, készítve elkezdhetjük a kolbászt betölteni.
Ez nagyon egyszerű művelet, a húsdarálóra felszereljük a kolbásztöltő alkatrészt, ráhúzzuk a bél-t és kezdődhet a munka. A kolbászbetöltésénél arra kell vigyáznunk, hogy ne kerüljön a bélbe levegő és szép egyenletes módon töltsük, ne legyen se túl lágyra, se túl keményre töltve, mert akkor a sütésnél kidurran. Egy – egy hosszabb darab betöltése után tekerjünk egyet a kolbászon, olyan ez mintha egy görcsöt kötnénk rá, hogy ne menjen közé levegő. A házilag készített kolbászt fogyaszthatjuk sülve, főve ki hogyan szereti, csak arra kell ügyelnünk, hogy a hőmérséklet, amelyen a kolbászt sütjük vagy főzzük, ne haladja meg a 80 fokot, mert akkor a kolbász kiszárad és nem lesz szaftos.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |