- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott tepsi teflonbevonattal 34×22×6 cm
Zománcozott tepsi teflonbevonattal 34×22×6 cm
Leírás
Figyelem! - Az edénybe fém tárgyal nem szabad belenyúlni, mert megkarcolódik, és a garanciát is elveszíti!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 32 cm; - külső: 34 cm
- szélesség belső: 20 cm; - külső: 22,30 cm
- magasság belső: 6,56 cm; - külső: 6,60
- tömeg: 0,645 kg
- űrtartalom: 4 liter
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
Hozzávalók (5 személyre):
3 kg kacsa
50 dkg vörös-káposzta
50 dkg fehér-káposzta
20 dkg vöröshagyma
75 dkg burgonya
4 dl száraz pezsgő
6 dkg kristálycukor
1 csokor petrezselyem
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
köménymag és ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát.
Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér-káposztát, a burgonyát és a vörös-káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Paraméterek
Sütőedény | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Magasság belső: | 6.56 cm |
Magasság külső: | 6.60 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Piros - Fekete |