- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott sütőtepsi 22×17 cm
Zománcozott sütőtepsi 22×17 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 20 cm; - felső: 22,5 cm
- szélesség alsó: 14,5 cm; - felső: 17 cm
- magasság belső: 5,5 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,325 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Én mást ajánlok, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
1 evőkanál só vagy ízlés szerint
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila-hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
Paraméterek
Tepsi | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Magasság belső: | 5.50 cm |
Magasság külső: | 5.60 cm |
Tapadásmentes: | Nem |
Indukciós: | Nem |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Mákos |