- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott öntöttvas lábas 7 literes
Zománcozott öntöttvas lábas 7 literes
Leírás
Figyelem, az űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 28 cm; - külső: 29 cm; - fülekkel: 36 cm
- magasság belső: 12 cm; - külső: 12,5 cm; - fedővel+fogó: 18 cm
- tömeg fedővel: 7,415 kg; - fedő nélkül: 5,220 kg; - fedő: 2,195 kg
- űrtartalom: 7 liter
Pusztapörkölt
Hozzávalók:
500 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
50 g sertés zsír vagy szalonna
1 gerezd fokhagyma
25 g pirospaprika
só ízlés szerint
törött bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
500 g burgonya
2 dl fehér bor
150 g paradicsom
150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad-tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad-tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.