- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott öntöttvas lábas 5 literes
Zománcozott öntöttvas lábas 5 literes
Leírás
Figyelem, az űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 22 cm; - külső: 23 cm
- átmérő felső belső: 24,5 cm; - külső: 25,7 cm; - fülekkel: 33 cm
- magasság belső: 12 cm; - külső: 12,6 cm; - fedővel+fogó: 19 cm
- tömeg fedővel: 6,185 kg; - fedő nélkül: 4,245 kg; - fedő: 1,94 kg
- űrtartalom: 5 liter
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
kb. 80-100 dkg
50 dkg tarkabab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya
A rántáshoz:
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt-csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Paraméterek
Lábas | |
Anyag összetétele: | Öntöttvas |
Átmérő alsó belső: | 22.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 23.00 cm |
Átmérő felső belső: | 24.50 cm |
Átmérő felső külső: | 25.70 cm |
Indukciós: | Igen |
Öntöttvas: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |
Szín: | Piros - Fehér |