- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott mély tepsi 40×34×7 cm
Zománcozott mély tepsi 40×34×7 cm
Leírás
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 40 cm
- szélesség belső: 30 cm; - külső: 34 cm
- magasság belső: 7,5 cm; - külső: 8 cm
- tömeg: 1,185 kg
- űrtartalom: 7,5 liter
Töltött bárány
Hozzávalók:
1,5 kg bárányszügy
30 dkg aszalt szilva
3 dl édes must
15 dkg gomba
5 dkg vaj
4 zsemle
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 fej vöröshagyma
2 dl tej
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olíva olaj
1 mokkás kanál bors
só ízlés szerint
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és kicsavarjuk, a szilvát pedig beletesszük a mustba. Az egyik hagymát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. A gombát kis darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a zsemlékkel, a fehérjét felverjük, majd a zsemlés masszához adjuk. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, feltekerjük, és összekötjük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, felkarikázzuk a kétféle répát és a másik hagymát és a fokhagymákat, majd az aljába terítjük. Rátesszük a hústekercseket. Az olajt felforrósítjuk, majd leöntjük vele a húst, és sütőben megsütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
Lecsöpögtetett szilvával tálaljuk.
Paraméterek
Tepsi | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Hosszúság belső: | 36.00 cm |
Hosszúság külső: | 40.00 cm |
Magasság belső: | 7.50 cm |
Magasság külső: | 8.00 cm |
Szélesség belső: | 30.00 cm |
Szélesség külső: | 34.00 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Fekete |