Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm

Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64x40 cm
zománcozott óriás tepsi, malacos tepsi, nagy tepsi, nagy zománcozott tepsi, kemencés tepsi, pecsenyesütő tepsi
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU113055-TFA
Vonalkód:
5999559113055
Súly:
1.70 kg
Ürtartalom:
13 l
Szélesség:
39.50 cm
Hosszúság:
63.50 cm
Magasság:
5.70 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Mennyiség:
db
Vásároljon a zománcozott malac sütő tepsi kínálatunkból saját részére vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! Több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos nagy konyhai sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. Anyaga 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. A tepsi merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. A végső alak elnyerése után van zománcozva. A jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 59 cm; - felső: 63,5 cm
- szélesség alsó: 35,5 cm; - felső: 39,5 cm
- magasság: 5,7 cm
- tömeg: 1,770 kg
- űrtartalom: 13 liter

Egészben sült malac 10-12 főre
(elkészítési idő kb. 3 óra, plusz a pihentetés)

Hozzávalók:
 1 kisebb, konyhakész malac egészben (6-8 kg)
 só
 majoránna
 zsír
 1 üveg világos sör
 egy kisebb darab (10-15 dkg) szalonna

Elkészítése:
 1. Ennél a receptnél különösen fontos, hogy jól felmérjük a terepet előre, mert a malac egészben nem fér be minden tepsibe és sütőbe.
 A malac bőrét leperzseljük vagy éles késsel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat eltávolítsuk róla; de vigyázzunk, nehogy fölsértsük.
 2. Ezután a malacot kívül-belül bő vízzel megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Hátára fektetjük, gerinccsontját bárddal hosszában behasítjuk (különben sütés közben a malac meghajlik) és lábait a térdhajlatnál levágjuk.
 3. A malac belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Egy tepsire fémrácsot (grillrácsot) fektetünk. A malacot ráhúzzuk egy tisztára mosott fahasábra vagy pezsgősüvegre, hogy kifeszüljön és sütés közben a formáját megtartsa.
 4. Rácsra tesszük, füleit meg farkát zsírral megkent alufóliába csomagoljuk, nehogy megégjenek. Sütőben a közepesnél kisebb lánggal (160-170 ºC) kb. 2 óra 30 percen át sütjük; közben sörbe mártott szalonnával gyakran kenegetjük.
 5. Elkészültét úgy ellenőrizzük, hogy villával a nyakába szúrunk (itt a legvastagabb), és ha a kifolyó lé tiszta, nem véres, akkor a pecsenye megsült. Ha sütés közben a malac bőre fölhólyagosodik, a tüzet kissé mérsékeljük, a hólyagokat pedig kiszúrjuk.
 6. Párolt káposztával azonnal tálaljuk, nehogy pihentetés közben a keletkező gőz a bőrét felpuhítsa. Ha mégsem azonnal kínáljuk, akkor a fejét vágjuk le (tálaláskor visszailleszthetjük), mert ott keletkezik a legtöbb gőz. A maradék malacsültet hidegen is asztalra adhatjuk, amihez ecetes cékla vagy káposztasaláta illik.

Jó tanács!
- Egész évben készíthetnénk, azonban kicsi egész malacot csak az év vége felé, szilveszter előtt kapni. Év közben süssünk külön malaccombot, malackarajt stb.
- A malac előkészítése gyakorlatot igényel, ezért a nehezen elkészíthető ételek közé tartozik.
Tepsi
Anyag összetétele:Zománcozott vaslemez
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógépbe mosható:Igen
Szín:Mákos

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak