- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 32 cm; - külső: 32,70 cm
- hosszúság felső belső: 34,50 cm; - külső: 35,80 cm
- szélesség alsó belső: 10 cm; - külső: 10,80 cm
- szélesség felső belső: 13,50 cm; - külső: 14 cm
- magasság belső: 5,5 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,405 kg
- űrtartalom: 2,20 liter
Püspökkenyér (hagyományosan)
Hozzávalók (4-8 személyre):
30 dkg grízes liszt
30 dkg cukor
5 db tojás
0,5 csomag vanillincukor
10 g sütőpor
magok, gyümölcsök
kevés margarin
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Paraméterek
Sütőedény | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Mákos |