- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 31×11 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 31×11 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 28 cm; - felső: 31,5 cm
- szélesség alsó: 7,5 cm; - felső: 10,5 cm
- magasság belső: 5,5 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,295 kg
- űrtartalom: 1,5 liter
Kakaós kalács
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 evőkanál cukor
csipet só
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag szárított élesztő (32 g)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
1-1,5 dl langyos tej (gyúrás függvénye)
1 bő evőkanál étolaj
1 tojás
a tetejére 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, élesztővel, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd alaposan összegyúrjuk a tojással és annyi tejjel, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk, de a kezünkhöz ne ragadjon. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik feléhez adunk egy fél evőkanál étolajat, mellyel alaposan átdagasztjuk. A másik feléhez adjuk a kakaóport, belegyúrjuk, majd a másik fél evőkanál olajjal ezt is átdagasztjuk.
A tésztákat letakarva 15 percig pihentetjük. Pihentetés után kb. 35×40 cm téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapra ráfektetjük a fehér lapot, és mint a bejglit feltekerjük.
A rudat félbe hajtjuk és összefonjuk. Egy keskeny sütőformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük, majd 30-40 percig ismét pihentetjük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Paraméterek
Sütőedény | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Mákos |