- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott fémnyelű szeletsütő 22 cm
Zománcozott fémnyelű szeletsütő 22 cm
Leírás
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 18,50 cm; - felső: 22 cm
- átmérő nyéllel: 37,50 cm
- magasság: 4,40 cm
- tömeg: 0,350 kg
- űrtartalom: 1,40 liter
Steak sütése
A marhasült általában akkor jó, ha belül piros vagy rózsaszín.
A ram steaket mindkét oldalukon 3-3 percig süssük. Ekkor sülnek rózsaszínűre. A borjúkarajt mindkét oldalán 6 percig süssük. A sertéskarajt 5-6 percig süssük, a borjúszeletet, mindkét oldalán 4-4 percig, a medalionokat 3-3 percig, a báránykarajt szintén 3-3 percig süssük.
Ha a húst bundázzuk, süssük 1-2 perccel tovább.
Tanácsok:
- Ha egyszerre több hússzeletet sütünk ki, vágjuk ezeket egyforma vastagságúra.
- steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi fel, és adja le a hőt.
- Süthetünk olajban, vagy növényi eredetű sütőmargarinban.
- Miután megsült a hús, öntsük le a zsírját, és forgassuk a steaket forró vajba. Ettől még ízletesebb lesz.
- Ha olajban pácoljuk a steaket, kipróbálhatjuk mogyoró-, dió-, olíva- vagy mandulaolajban pácolni, ezáltal különleges zamata lesz a húsnak.
- Tálalásig takarjuk le a kész steaket.
- Minden steaket, mindkét oldalán rövid ideig, nagy lángon pirítsuk meg. A hús felületén így rögtön kicsapódik a fehérje, és ízletes bevonatot képez.
Paraméterek
Szeletsütő | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Átmérő alsó: | 18.50 cm |
Átmérő felső: | 22.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 37.50 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Mákos |