Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos

Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos
kávéhabosító, kapucsínó készítő, cappuccino készítő, latte kávé készítő
Ár:
5.990 Ft
Cikkszám:
PL124043
Vonalkód:
5904134124043
Súly:
0.39 kg
Ürtartalom:
0.60 l
Magasság:
20 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Tejhabosító és kávékészítő 600 ml-es csíkos beszerzése a legjobb választás. Latte Macchiató készítő - a tejszín, tej és a kávé habosítására szolgál. Készíthető benne tea, vagy lágy kávé is. A tégelye boroszilikát hőálló üveg, az-az jénai, míg a zárható fedő rozsdamentes acélból és bakelitből, a habosító rúd a sűrű szövésű szitával és a tégelytartó rozsdamentes fémből készült.

Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 8,1 cm; - külső peremmel: 8,8 cm
- magasság belső: 14,5 cm; külső: 16,5 cm; - fedővel: 20 cm
- tömeg: 0,390 kg
- űrtartalom: 0,60 liter

Latte macchiato

A latte macchiato az egyik legszebb kávéköltemény. A felhabosított tejet magas falú üvegpohárba töltjük, várunk egy picit, amíg a tejhab könnyű szerkezetéből eredően különválik a tejtől és finoman ráöntjük az espresso-t, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól. A macchiato szó egyébként olaszul foltos tejet jelent, mivel a tejhab tetején egy kis barna folt jelzi, ahol a kávét a tejhabra csorgattuk. A latte macchiato azonban nem csak szép, hanem finom is, mivel a meleg tej és tejhab egyedülállóan krémes ízt kölcsönöz a kávénak.

Hozzávalók

 espresso kávé
 100-200 ml hideg tej

Elkészítése:
A friss, hideg tejből tejhabot készítünk, majd egy magas falú üvegpohárba töltjük. Elkészítjük az espressot, majd a tejen keresztül lassan a pohárba töltjük úgy, hogy végül három réteg képződjön: - alul a forró tej, majd a kávé, legfelül pedig a tejhab.

Cappuccino

A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C -os tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.
Edény
A termék anyag összetétele:Jénai üveg
Átmérő belső:0.81 cm
Átmérő külső:0.88 cm
Mércézett:Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak