- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Tarkedlisütő zománcozott
Tarkedlisütő zománcozott
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 21 cm; - külső: 22 cm
- átmérő nyéllel: 33,5 cm
- magasság: 2,75 cm
- sütők száma: 4 db
- sütök méretei: - átmérő: 6 cm; - magasság: 1,1 cm
- tömeg: 0,355 kg
Hagyományos tarkedli
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
só
1 evőkanál cukor
4 deciliter tej
fél élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, és utána szoba-hőmérsékleten egy fél óráig állni hagyjuk.
Azután forró olajban kisütjük, körülbelül egy tarkedli egy evőkanálnyi tészta, de egyéni ízlés szerint süthető. Amikor megsült, baracklekvárral vagy porcukorral ízesítjük.
Elkészítési idő: - körülbelül 30 perc
Tükörtojás
Öntsünk kevés olajt egy vastagabb falú serpenyőbe, és üssük bele a tojásokat óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. (Az olajt nem szabad előzőleg felhevíteni, mert akkor leragad a tükörtojás). A fehérjét sózzuk meg, és közepes lángon süssük, amíg a sárgája is megszilárdul. Mivel a fehérje hamarabb sül, ezért az egymás mellé helyezett tojások sárgáját forró olajjal folyamatosan locsoljuk. Ezzel elkerülhetjük, hogy a fehérje túlsüljön, és megszalonnásodjon. Lényegesen formásabb lesz a tükörtojásunk, ha normál serpenyő helyett tarkedli sütőt használunk hozzá, mert a gyárilag kialakított mélyedésekbe öntött tojás nem fut szét, és nem sül össze.
Van az a helyzet, amikor a szingli éjféltájt esik haza az éhségtől nyáladzva és elkeseredve tapasztalja, hogy kifogytak a chips-készletei. A mirelit pizza legalább fél óra, a Don Pepe éjszakai járata még több, na, lássuk, alkoholon kívül mi van a hűtőben. A lista elég rövid, tejföl (a chipshez), fokhagyma (a tejfölbe), némi reszelt parmezán (a legutóbbi lasagne maradéka) és két tojás. A szingli az utóbbinak megörül, mert megoldódott a gyors vacsora-kérdés: parmezános tükörtojás.
Hozzávalók:
2 tojás
kis reszelt parmezán
olaj
csipetnyi só
Elkészítése:
1. Tegyünk egy kisebb serpenyőt a főzőlapra és csurgassunk bele némi olajt, majd tekerjük csutkára a hőfok-szabályozót.
2. Pár perc múlva üssük bele a serpenyőbe a tojásokat, közben bazmegoljunk a ránk fröccsenő forró olaj miatt. A serpenyőbe hulló tojáshéjszilánkokkal ne törődjünk, ennyi kalcium kell.
3. Szórjuk meg a cuccot a parmezánnal és a sóval, várjunk 4-5 percet, majd offoljuk a hardvert. (Fontos: a tükörtojás az a kaja, amit NEM kell kevergetni!)
4. Mélázzunk el rajta, hogy némi kenyér azért kéne a kajához, majd legyintsünk és együk meg a tükörtojást a serpenyőből. Másnap korán reggel a WC -én ücsörögve gondolkodjunk el újra a kenyér-kérdésen.
Paraméterek
Sütőedény | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Átmérő belső: | 20.00 cm |
Átmérő külső: | 21.50 cm |
Magasság belső: | 1.90 cm |
Magasság külső: | 2.90 cm |
Tapadásmentes: | Nem |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |