- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Rozsdamentes kukta 17 literes
Rozsdamentes kukta 17 literes
Leírás
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
A gyorsfőző fazekat csak a kétharmadáig töltsük meg, hogy a magas nyomású gőz a szelepen ne nyomja ki az elkészítendő ételt. Gondosan lezárt fedővel helyezzük a nagyobb hőre kapcsolt tűzhelyre. Amikor a súlyszelep mozgását észleljük (a gőz ki fúvás megindul), a tűzhelyet azonnal állítsuk takarék fokozatra úgy, hogy a gőz a súlyszelepen csak szivárogjon.
Figyelem az edények.hu megjegyzés: - a gyártó és cikkszáma szerint 17 literes, de valójában csak 16 literes színültig töltve, és ez igaz az összes forgalomban lévő 17 literes edényre, amelyeknek formája egyezik az itt lévővel.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 26 cm; - felső: 26 cm
- átmérő alsó külső: 28 cm; - felső: 28 cm
- átmérő fülekkel: 40 cm
- magasság belső: 29 cm; - külső: 30 cm
- tömeg: 3,295 kg
- űrtartalom: 16 liter
Egyes élelmiszerek kuktában főzési ideje
Élelmiszer megnevezése Főzési idő (perc) Élelmiszer megnevezése Főzési idő (perc)
Bárányhús 15-20 Borjúhús 15-20
Burgonya egészben 12 Burgonya félbevágva 7-8
Burgonya felszeletelve 4-5 Cékla egészben 30
Cékla szeletelve 10 Csirke 10-15
Hal 7-8 Kacsa 15-20
Karalábé szeletelve 4-5 Kelkáposzta szeletelve 2
Karfiol 6 Lencse 15
Liba 40-50 Marhahús egészben 40-50
Marhahús szeletben 25-30 Nyúl 40-45
Paradicsom 1 Padlizsán hámozva 2-3
Paraj 2-3 Patisszon 5
Sárgarépa 2-3 Szárazbab 35-40
Sertéshús egészben 25-30 Sertéshús szeletelve 10-15
Tök szeletelve 3 Zöldbab 5
Zöldborsó 2-3 Cukkini szeletelve 3
Pacalpörkölt (sertés körömmel)
Hozzávalók:
2 kg pacal
1 nagyobb sertésköröm
50 dkg hagyma
majoránna, szurokfű, Borsika fú, bors, só, pirospaprika
1 dl olaj.
Elkészítése:
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk, rá amennyi két-háromujjnyival ellepi. És lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, Borsika fűvel és borssal. A körmöt, ha már megfőtt kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfőjön. Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Paraméterek
Edény | |
Anyag összetétele: | 18/10-es króm-nikkel nemesacél |
Átmérő belső: | 26.00 cm |
Átmérő külső: | 28.00 cm |
Indukciós: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |