- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Rozsdamentes indukciós nyeles lábas 2,70 literes
Rozsdamentes indukciós nyeles lábas 2,70 literes
Leírás
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 20 cm; - külső: 20,5 cm; - nyéllel: 37 cm
- magasság belső: 8,5 cm; - külső: 8,8 cm
- tömeg: 0,750 kg
- űrtartalom: 2,7 liter
Banánpuding recept
Hozzávalók:
4 dkg vaj + 1 dkg vaj
6 tojás
7 dkg cukor
2 banán
2 zsemle
2 dl tej
vaníliás cukor
6 dkg liszt
Az öntet:
10 dkg cukor
2 dl víz
1 banán
Díszítése:
1 banán
cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Paraméterek
Edény | |
Anyag összetétele: | 18/10-es króm-nikkel nemesacél |
Átmérő belső: | 20.00 cm |
Átmérő külső: | 2.50 cm |
Indukciós: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mércézett: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |