- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Öntöttvas nyeles serpenyő 26 cm
Öntöttvas nyeles serpenyő 26 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 20 cm; - külső: 20,8 cm
- átmérő felső belső: 23,7 cm; - külső: 24,5 cm; - nyéllel: 41 cm
- átmérő kiöntőknél: 25,5 cm
- magasság belső: 4 cm; - külső: 4,5 cm
- tömeg: 2,10 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Bárányszeletek padlizsánnal
Hozzávalók (6 személyre):
bárányborda vagy comb 80 dkg
padlizsán 60 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
száraz vörös bor 2-3 dl
olaj 1 evőkanál só
bors
petrezselyem
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.
- Az ünnep, így a húsvét is attól igazán szép, hogy készülünk rá. Még meghittebbé válik, ha a készülődésben a családtagok is részt vesznek.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
Anyag összetétele: | Öntöttvas |
Átmérő alsó belső: | 20.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 20.80 cm |
Átmérő felső belső: | 23.70 cm |
Átmérő felső külső: | 14.50 cm |
Öntöttvas: | Igen |
Rozsdamentes: | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |